20 gener, 2021
Notícia

L’Extraordinari!

Un projecte de procés creatiu per a infants que organitza l’IVAM Educació amb el col·lectiu artístic Viridian per trencar la concepció clàssica d'activitat extraescolar en favor del temps de lleure artístic.

Dins de la seva programació educativa, l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) endega una iniciativa per tal que els infants habitin el museu des de les seves necessitats i ritmes. El disseny i la mediació de la proposta és del col·lectiu artístic Viridian (Estela de Frutos i Chiara Sgaramella) que treballa des d’un enfocament híbrid i una vocació col·laborativa, combinant la creació artística amb la recerca, la pedagogia i la gestió cultural per abordar qüestions relacionades amb la crisi ecosocial contemporània.

 

La proposta posa el focus en les famílies que viuen al nucli urbà de l’equipament, mitjançant un projecte de procés creatiu que trenca la concepció clàssica d’activitat extraescolar. L’infant és converteix en el centre, el museu és un lloc de cura, el joc és l’arma de lluita contra les lògiques de l’estructura del temps productiu i les arts contemporànies són l’excusa per a garantir l’aprenentatge i el gaudi d’estar, després de classe, en un espai de producció emocional, per sobre de tot.

 


 

Dates: Dilluns i dijous lectius
IVAM. Guillem de Castro, 118. 46003 València
Organitza: IVAM Educació
A càrrec de: Viridian (Estela de Frutos i Chiara Sgaramella)/Disseny i mediació
Dirigit a: Nens i nenes de 6 a 12 anys (15 infants per grup)
Més informació: ivam.es/educacio/extraordinari

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb interseccions entre l’àmbit artístic i l’educatiu a València

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.