31 març, 2021
Notícia

Locamente: Arte, cine y otras demencias

Projecte de Fundación Salamanca Ciudad de Cultura y Saberes on un centre d'art (DA2), una Facultat de Belles arts (USAL) i un col·lectiu artístic (La Rara Troupe) s'impliquen en la creació d'un grup estable de treball entorn de la creació audiovisual i la salut mental.

Aquest projecte impulsat per la Fundación Salamanca Ciudad de Cultura y Saberes planteja la creació d’un grup de treball estable de creació i recerca a Domus Artium 2002 (DA2) que, des del mitjà audiovisual, treballi entorn de la salut mental. Al centre del projecte es troba un grup amateur format per persones amb i sense diagnòstic de salut mental, les sessions del qual estan conduïdes per La Rara Troupe, col·lectiu artístic que treballa al voltant de la salut mental mitjançant la creació audiovisual des del LAAV_ (Laboratori d’Antropologia Audiovisual Experimental) del MUSAC.

 

L’objectiu d’aquest grup de treball és la realització col·laborativa d’un audiovisual i una recerca artística paral·lela al procés creatiu sobre l’autorepresentació i el context del malestar psicosocial com una cosa que afecta a tothom més enllà dels diagnòstics. No obstant això, aspira a ser un projecte estable per a la participació de persones generalment excloses del mitjà cultural i artístic, i que serveixi de punt de contacte entre institucions i ciutadania.

 

Des de novembre de 2020 i fins desembre de 2021, el grup de treball es troba tots els dimarts a l’espai “La Cocina” del DA2 per posar en comú lectures o visionats i treballar exercicis pràctics d’autorepresentació que s’avaluen de forma compartida. Durant aquestes sessions, també es va desenvolupant la realització de l’audiovisual col·laboratiu (guionització, enregistrament i muntatge).

 

Es tracta d’un dels projectes seleccionats a la Convocatoria 2020 del programa Art for Change (Fundació “la Caixa”) pel caràcter innovador, tal i com es destaca a la web d’aquesta convocatòria, de la seva proposta d’aliança entre un centre d’art, una Facultat de Belles Arts i un col·lectiu artístic de persones amb i sense diagnòstic de malalties relacionades amb la salut mental.

 

També compta amb la col·laboració del Deganat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Salamanca (USAL), mitjançant Diego Del Pozo Barriuso (Vicedegà d’Infraestructures i Extensió Cultural), òrgan promotor i incentivador d’activitats extra acadèmiques i ajudes d’extensió universitària.

 


 

Dates: Novembre 2020 – Desembre 2021
El grup de treball es reuneix tots els dimarts de 17 a 20h a l’espai “La Cocina” del centre d’art DA2. Avda. de la Aldehuela s/n. 37003 Salamanca
Organitza: Fundación Salamanca Ciudad de Cultura y Saberes
A càrrec de: La Rara Troupe (LAAV_MUSAC)/Conducció del grup de treball
Col·labora: DA2 
Suport: Art for Change (Fundació “la Caixa”) i Decanat Facultat de Belles Arts (USAL)
Més informació: domusartium2002/Proyecto-locamente-arte-cine-otras-demencias

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes, jornades, cursos, festivals o lectures sobre art, cultura i salut mental 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.