24 juny, 2020
Notícia

Els Sons de l'Escola Rural

"Los sonidos de la escuela rural. De la escucha activa a la creación colectiva" sorgeix de la col·laboració entre la Fundació Cerezales Antonino y Cinia i el Colegio Rural Agrupado (CRA) Ribera del Porma (Lleó). Aquest projecte pretén estimular l'aprenentatge i l'experimentació sonora a través de l'estada al CRA del músic i pedagog Luis Martínez Campo en col·laboració amb la pianista i compositora Hara Alonso i Juventudes Musicales de León.

Partint d’una perspectiva local, el projecte busca experimentar amb el so des de la vivència, posant èmfasi en els processos de creació col·lectiva i relacionant-los amb les matèries troncals a través de tres conceptes clau: el paisatge sonor, l’oralitat i l’enregistrament sonor. Des d’una actitud d’escolta i col·laboració, el procés es guia entorn de tres preguntes: Com sonem nosaltres? Com sona el nostre entorn? Com sona el món?

 

Cofinançat per la Fundació Daniel&Nina Carasso (gràcies a ser seleccionat en la convocatòria CLAVES), el projecte es desenvolupa al llarg de tres cursos acadèmics (començant el setembre de 2017 i finalitzant el juny de 2020), en horari lectiu, implicant l’alumnat del CRA, les seves famílies i el professorat.

 


 

Dates: Setembre 2017-Juny 2020
Organitza: Fundación Cerezales Antonino y Cinia i CRA Ribera del Porma (León)
A càrrec de: Luis Martínez Campo (Músic i pedagog), Hara Alonso (Pianista i compositora) i Juventudes Musicales de León
Participa: Alumnat, famílies i professorat del CRA Ribera del Porma (León)
Suport: Fundación Daniel&Nina Carasso (Cofinançament)
En el marc de:
Convocatoria CLAVES (Fundación Carasso)
Més informació: fundacioncerezalesantoninoycinia.org/los-sonidos-de-la-escuela-rural

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.