31 desembre, 2021
Notícia

Manifest Cultura COP26: Accelerar l'acció climàtica a través del poder de les arts, la cultura i el patrimoni

Manifest elaborat per la Xarxa de Patrimoni Climàtic per a la COP26 on es resumeixen els punts clau d'un canvi de paradigma que prioritzi les dimensions culturals de l'acció climàtica a totes les escales.

Compartim la notícia publicada per Interarts (18/11/2021) sobre aquest Manifest de la Xarxa de Patrimoni Climàtic (Climate Heritage Network) i el seu Grup de Treball 8, centrat en la construcció d’una Unitat d’Art, Cultura i Patrimoni per a la COP26 (Conferència de Nacions Unides sobre el Clima 2021, celebrada entre octubre i novembre a Glasgow, Regne Unit). La idea del Manifest Accelerating Climate Action through the Power of Arts, Culture and Heritage es va concebre com una manera de resumir els missatges culturals clau dirigits a la COP26 i activar els actors involucrats en les arts, la cultura i el patrimoni per unir-se als i les seves signants.

 

El Manifest, a càrrec d’un Grup de Redacció coordinat per Ewan Hyslop (Historic Environment Scotland) i Julianne Polanco (California’s State Historic Preservation Officer), és una crida d’acció urgent al sector cultural per assumir les mesures climàtiques de l’Acord de París (COP21. París, 2015) a través de la comunicació i el compromís. El document es dirigeix a la societat civil, governs, organitzacions indígenes, organitzacions i institucions culturals, empreses, universitats i grups de recerca, etc.

 

Us convidem a llegir la notícia d’Interarts entorn d’aquest Manifest que parteix del fet que la crisi climàtica està afectant les persones, les seves cultures i el patrimoni natural i cultural del planeta Terra. Per abordar aquesta problemàtica amb una estratègia de desenvolupament sostenible, es requereix una acció ambiciosa i transformadora a gran escala i els signants del Manifest proposen que això s’aconsegueixi també a través de les arts, la cultura i el patrimoni. Unes consideracions culturals la integració de les quals ha de realitzar-se a totes les escales (local, regional, nacional i internacional).

 

En línia amb aquesta reflexió, Interarts (entitat independent sense ànim de lucre que promou el desenvolupament humà a través de la cultura) també ens convida a llegir l’Editorial La cultura, una resposta a la crisi climàtica escrita per Maider Maraña, Vocal del Patronat de la Fundació Interarts.

 

 

Sobre la Xarxa Patrimoni Climàtic

 

Xarxa voluntària de suport mutu entre agències, oficines, ministeris, organitzacions no governamentals, universitats, empreses i altres organitzacions ja siguin locals, municipals, estatals, provincials, regionals o indígenes, relacionades amb l’art, la cultura i el patrimoni, i que es comprometen a donar suport a les seves comunitats per afrontar el canvi climàtic i aconseguir els objectius de l’Acord de París.

 

 

Data de publicació: 2021
Manifest elaborat per a la COP26 celebrada a Glasgow (Regne Unit) del 31 al 12 de novembre de 2021
Publica: Climate Heritage Network (Grup de Treball 8)
A càrrec de: Ewan Hyslop (Historic Environment Scotland) i Julianne Polanco (California’s State Historic Preservation Officer)/Coordinadorxs Grup Redacció Manifest
Més informació: interarts/noticies/manifest-cultura-cop26

Manifest original

Manifest en castellà

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes que lliguen sostenibilitat i cultura


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.