10 novembre, 2020
Agenda

"Mapant els conflictes": III Jornada de cartografies col·laboratives

Tercera edició de la Jornada de cartografies col·laboratives, l'objectiu de les quals és generar un espai de trobada entre especialistes, col·lectius veïnals i persones interessades a reflexionar sobre la utilitat de les cartografies col·laboratives en processos de transformació urbana.

Aquesta III Jornada es desenvolupa de manera telemàtica, a causa de la situació sanitària provocada per la COVID-19, centrant la reflexió sobre la utilitat de les cartografies col·laboratives en projectes reivindicatius, especialment en entorns urbans. En la II Jornada (Octubre, 2019) es van compartir projectes que, mitjançant metodologies presencials, intenten generar canvis en les comunitats, mentre que la I Jornada (Novembre, 2018) va reunir experiències més centrades en eines digitals.

 

En aquesta edició es volen compartir experiències amb col·lectius professionals i veïnals sobre com han utilitzat l’eina de mapatge, quins vincles s’han generat, si ha ajudat internament a identificar problemàtiques i també el seu impacte comunicatiu, entre d’altres temes. Les cinc experiències compartides són: Col·lectiu Iconoclasistas (Buenos Aires, Argentina), Miriam González (cofundadora dels projectes internacionals Humanitarian Open Street Map i GeoChicas), Vivero de Iniciativas Ciudadanas_VIC (Madrid), Transductores i la plataforma veïnal Gràcia cap a on vas? de Barcelona.

 


 

Dates: 20 de novembre
Jornada en format telemàtic
Organitza: Cooperativa Raons
Participa: Iconoclasistas, Miriam González (HOTOSM i GeoChicas), VIC, Transductores i Gràcia cap a on vas?
Més informació: iii-jornada-cartografias-colaborativas

 

 

 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb aplicacions de la cartografia a l’urbanisme

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.