12 desembre, 2014
Notícia

Micro-polítiques culturals a debat

Les micro-polítiques poden ser una forma de fer presents l'autogestió i la coresponsabilitat ciutadana en les polítiques culturals? Dos esdeveniments, el proper Fòrum d'Indigestió (Nativa) i la passada Jornada d'Interacció (CERC-Diputació de Barcelona), comparteixen algunes inquietuds que posen en el punt de mira la voluntat de replantejar, o si més no debatre, entorn dels llocs des d’on es fa i es gestiona la cultura.

De rerefons, paraules com gestió comunitària, cultura des de la ciutadania, rol de l’administració, treball en xarxa, okupació i altres termes que ja s’han definit en els debats d’Interacció o que es faran presents en el pròxim 15è Fòrum Indigestió.

 


15è FÒRUM INDIGESTIÓ DE TARDOR. MICRO-POLÍTIQUES CULTURALS
Amb la voluntat de buscar un lloc per debatre sobre política cultural diferent als més habituals i ampliar la base de gent que es pot atrevir a parlar de polítiques culturals, Nativa organitza el seu 15è Fòrum Indigestió.

 

En la línia d’experimentació habitual en aquesta convocatòria, expliquen a la seva web, per a la realització d’aquest fòrum es parteix de cinc propostes de ficció política plantejades a partir del treball dels i les col·laboradors/es que han participat en l’etapa de preparació prèvia a la trobada.

 

Presentant les idees entorn de les quals han estat treballant els i les col·laboradors/es, obriran el debat: Julia Solans (Il·lustradora i dissenyadora gràfica), Oriol Fuster Cabrera (Periodista i traductor. Coordina la secció Expressions a La Directa), Raquel Friera (Artista), Helena López Vallejo (Periodista. Escriu a El Periódico) i Rubén Ramos Nogueira (Artista. Un dels creadors de Teatron).
—–
Dates: Dilluns 13, a les 19h.
Ateneu Popular 9Barris. Portlligat, 11-15. 08042 Barcelona.
Organitza: Nativa.
A càrrec de: Jordi Oliveras (Nativa) i Cristian Añó (Sinapsis)/coordinació jornades; Julia Solans, Oriol Fuster Cabrera, Raquel Friera, Helena López Vallejo i Rubén Ramos Nogueira/ponents debat.
Amb el suport de: Ateneu Popular 9Barris i EART/col·laboradors.
———-
Més informació: 

nativa.cat/15-forum-indigestio

 


DEBAT INTERACCIÓ. POLÍTIQUES CULTURAL LOCALS I ACTORS IMPLICATS: REPTES I OBSTACLES
Debat encetat des de la comunitat virtual d’Interacció com a preàmbul de la Jornada celebrada amb professionals de la cultura per debatre sobre com han de ser a nivell local les polítiques culturals, i de quina manera cal repensar-ne els espais, els lideratges i les polítiques en un canvi de context.

 

A més d’aquest plantejament inicial, al llarg del procés online s’han obert tres línies de debat amb les seves propostes de lectures recomanades:

 

> Interdependència i autonomia política?
> La planificació estratègica: una eina per democratitzar la presa de decisions o un espai de caràcter consultiu?
> La gestió públic-comuna

 

Us enllacem dos articles sobre el debat, publicats per la periodista Laura Basagaña a Núvol, també consultables a la web d’Interacció.

 

> Polítiques cultural locals i actors implicats: reptes i obstacles (10/12/14)
nuvol.com/politiques-culturals-locals-i-actors-implicats-reptes-i-obstacles

 

> Colideratge, governança i empoderament de la ciutadania (12/12/14) 

nuvol.com/colideratge-governanca-i-empoderament-de-la-ciutadania

—–
Dates: 10/10/2014 (Jornada Interacció). 
Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC). Montalegre, 7. 08001 Barcelona.
Organitza: CERC (Diputació de Barcelona).
A càrrec de: Marta Ardiaca, Nicolás Barbieri, Ruben Martínez i Carme Rodríguez/dinamitzadors jornada i membres comunitat virtual Interacció
———
Més informació: 

interaccio.diba.cat

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.