30 abril, 2021
Notícia

Moguda! La biblioteca escolar itinerant de l'IVAM al barri

Projecte pilot de l'Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) per conformar una petita biblioteca itinerant escolar de caràcter artístic que viatgi, durant el curs acadèmic, entre els centres educatius propers al museu.

L’objectiu principal d’aquest projecte de l’IVAM Educació és la possibilitat de crear un dispositiu mòbil conjunt entre els cinc centres educatius propers al museu, oferint un recurs útil i singular que connecti la institució amb el teixit proper. Els cins centres participants són l’Escoleta del Carme, el CEIP Santa Teresa i el CEIP Cervantes, l’IES Barri del Carme i la UP Ciutat Vella (Universitat Popular de València).

 

És una proposta fruit de les necessitats territorials del barri del Carme de València i, per tant, s’articula a partir de la col·laboració horitzontal amb agents de proximitat.

 

De la coordinació de la biblioteca s’encarreguen Èncar Martínez i Irene Llàcer (Tècniques d’Educació i Programes Culturals de l’IVAM), amb el suport tècnic de María Díaz Tebar, gestora d’informació i bibliotecària independent especialitzada en noves alfabetitzacions (informacional, digital i mediàtica) en l’educació. La seva itinerància ha estat possible gràcies a la col·laboració especial de l’escriptora Fani Grande, com activadora i agitadora dels fons bibliogràfics de cada centre (aquests catàlegs es poden consultar a la web del projecte).

 


 

Dates: Curs 2020-2021 (inici projecte pilot)
Organitza: IVAM Educació
A càrrec de: Èncar Martínez i Irene Llàcer (IVAM)/Coordinació; María Díaz Tebar/Coordinació técnica
Participa:
Escoleta del CarmeCEIP Santa TeresaCEIP CervantesIES Barri del Carme i UP Ciutat Vella/Centres educatius participants
Col·labora: Fani Grande/Fons bibliogràfics dels centres
Més informació: ivam/educacio/moguda/

 

 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb la connexió museu-escola a la Comunitat Valenciana 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.