11 novembre, 2021
Notícia

MUMECU. Seminari de Mediació Cultural

La plataforma Acceso 44 organitza aquest seminari per posar en valor les pràctiques de la mediació cultural, així com per potenciar la seva activació a través de la col·laboració entre institucions i entitats a Múrcia.

Aquest seminari, el primer sobre mediació cultural organitzat a la Regió de Múrcia, és una iniciativa de la plataforma Acceso 44 per obrir un espai de debat i informació, potenciant aquestes pràctiques, així com l’activació de professionals, agents, escenaris i pràctiques futures al territori. Està dirigit a personal tècnic de Cultura, Educació i Serveis Socials dels Ajuntaments murcians, així com a professionals d’aquests sectors, estudiants i, en general, qualsevol persona interessada en el tema.

 

La plataforma Acceso 44 està integrada per entitats del Tercer Sector que treballen l’acció social des de les arts escèniques (Cia. Deconné Teatro, Associació ASSIDO, Aye Cultura Social, Associació CEOM,  Associació Alfa, Fundació CepaimFundació Pupaclown) i compta amb la col·laboració dels Teatres Municipals de l’Ajuntament de Murcia (Circo, Romea i Bernal). El seminari forma part d’un projecte que, sota el mateix nom i amb el suport de la Fundació Carasso, promou accions de mediació cultural per a l’intercanvi i la participació, permetent una major implicació en la construcció de comunitat i cultura. En destaca el treball en xarxa, coordinat amb les aliances establertes entre les entitats socials d’Acceso 44 i institucions culturals de Murcia com El Museo de Bellas Artes, el Centro Párraga i el Conservatorio Profesional de Danza. A més dels Teatres Municipals (amb projectes com Teatrápame, del que ja hem parlat a Polièdrica), i institucions d’altres àmbits com la Consejería de Política Social o la Universidad de Murcia

 

Durant les dues jornades del seminari participaran una vintena de professionals de la mediació cultural a Espanya, entre ellxs membres de les entitats que integren la plataforma Acceso 44 per parlar sobre les aliances i pràctiques de mediació cultural a Múrcia, a més d’oferir diferents accions artístiques. També intervindran Eva Morales (del col·lectiu Pedagogías invisibles de Madrid), que oferirà una conferència marc sobre les bases de la mediació cultural, i Eva García (de l’entitat ComuArt de Barcelona) per tractar sobre Resistència, resiliència i continuïtat a través de diferents experiències impulsades des de la perspectiva comunitària.

 

S’hi presentaran iniciatives com Grigri Projects (Madrid), Projecte Mandarache (Cartagena) i Red Cuenco (Saragossa), convidades a la trobada sobre participació ciudadana, així com diferents pràctiques de mediació a l’àmbit rural (AADKEl Cubo Verde), de les institucions públiques (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Centre del Carme Cultura Contemporània de València, Auditorio y Centro de Artes EscénicasLa Estación. Centro de Desarrollo Comunitario Intercultural de Beniaján a Múrcia i Centro de Cultura Contemporánea Conde Duque de Madrid) o de la mediació comunicativa a espais artístics (Plena Inclusión MurciaAstrapace).

 


 

Dates: Inscripcions fins el 19 de novembre
El seminari es desenvoluparà l’1 i 2 de desembre a l’Espai Escènic Pupaclown. Federico García Lorca, 18B. 30009 Múrcia

 

Organitza: Acceso 44

 

Dirigit a: Personal tècnic dels Ajuntaments de la Regió de Múrcia vinculat a Cultura, Educació i Serveis Socials, així com professionals d’aquests sectors, estudiants i, en general, qualsevol persona interessada en el tema

 

Participa: Eva Morales (Pedagogías invisibles), Cristina Saez (Fundació Carasso), Javi Martinez (Mumecu), Marisa Brugarolas (Associació Alfa), Fran Ros (Aye Cultura Social), Pepa Astillero (Fundació Pupaclown), Maria Giménez (Associació ASSIDO), Juan Nicolás (Fundació Cepaim), Juan Nicolás (Acceso 44), Susana Moliner (Grigri Projects), Alberto Soler (Mandarache), Violeta Fatás (Red Cuenco), Eva García (Comuart), Eva Mesas (UM), Selu Herraiz (AADK), David G. Ferreiro (El Cubo Verde), Mamen Navarrete (Espacio Molinos del Río/Caballerizas), Susana Arias (CCCB), José Luis Pérez Pont (CCCC), Pilar Pelegrin (Auditorio de Beniaján), Gabriel Nicolás (La Estación de Beniaján), Christian Fernández Mirón (Conde Duque), Marina Ramos (UM), Juanjo Muñoz (Plena Inclusión Murcia), Julia Cano i Carlos Hernández García (Astrapace)

 

Suport: Fundació Daniel y Nina Carasso

 

Més informació, programa i inscripcions: acceso44/mumecu

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb altres iniciatives a Múrcia

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.