19 novembre, 2021
Notícia

Museo Portátil de Ensamblajes de Saberes

Instal·lació expositiva elaborada en el marc del taller del programa “Ensamblajes de Saberes”, promogut per Medialab Matadero Madrid amb el suport de la Fundació Carasso, i comissariat i coordinat per Grigri Projects.

Tant la peça com la instal·lació del Museo Portátil de Ensamblajes de Saberes s’han realitzat en un espai de taller dut a terme en paral·lel a les tres trobades del programa Ensamblajes: contextos para una ecología de saberes per afrontar els desafiaments actuals de la nostra vida en comú. Els conversatoris i el taller d’Ensamblajes, organitzats per Medialab Matadero Madrid en col·laboració amb Grigri Projects (Plataforma de recerca, creació i producció cultural) i amb el suport de la Fundación Daniel y Nina Carasso, van formar part de la programació de la XXI Semana de la Ciencia e Innovación de Madrid, organitzada sota el lema “Una ciència per als grans reptes de la humanitat”.

 

Durant les tres jornades de creació col·lectiva, dinamitzades per Grigri Projects, es van recollir els conceptes i nusos exposats en els tres conversatoris del programa que es van interrogar sobre quines poden ser les pràctiques, imaginaris i experiències per a una ciència realment útil en un context de crisi ecosocial. Van participar al “Taller: Museo de portátil para el ensamblaje de saberesLaia Miret, Clara Maseda, Estefanía Santiago, Eduardo Levaggi, Mara Gamboa, Nedá Pérez, Johanna Lalowska, Roxana Covarrubias Sonora, Natalia Pilo-Pais i Pablo Carral.

 

En aquest procés es va acabar per fabricar una instal·lació expositiva, a tall de xarxa d’objectes recollits i proposats tant pels i les participants del taller com per algunxs dels i les ponents dels conversatoris. Així, es van materialitzar en una trama comuna els acoblaments aportats i entesos com a relacions de complementarietat entre sabers diversos, objectes que estan a mig camí, en un territori intermedi entre dos àmbits, inclusius, que acoblen subjectivitats, desitjos o necessitats col·lectives.

 

Els i les ponents dels conversatoris que han contribuït amb els seus objectes, conceptes i aportacions sonores al Museo són Salomé Rodríguez (Artista plàstica i investigadora), Rafael SM Paniagua (Docent, investigador i artista), María Montesino (Sociòloga, investigadora independent i membre de La Ortiga Colectiva), Marga Padilla (Programadora d’ordinadors a la cooperativa Dabne, activista pel software lliure i membre del consell rector de Som Connexió), l’escriptora Belén Gopegui i Diana Franco (Especialista en processos de transformació digital), a més de l’arquitecte David Pérez, i la comissària i productora cultural Susana Moliner, ambdós membres de Grigri Projects.

 

A la darrera sessió del taller, a més d’inaugurar el Museo Portátil de Ensamblajes, es van presentar a través d’una performance col·lectiva les conclusions de les tres trobades amb l’objectiu de visibilitzar les preguntes abordades i les temptatives de resposta desenvolupades al llarg del programa. Tant l’acció com la instal·lació van ser realitzades pels i les participants del taller de producció del Museo Portátil.

 


 

Dates: Novembre
El Museo Portátil de Ensamblajes de Saberes es va inaugurar el 13 de novembre a la presentació de conclusions dels conversatorios durant la darrera sessió del taller

 

> Del 10 al 12 de novembre: Conversatoris

 

> De l’11 al 13 de novembre: Taller 

 

Organitza: Medialab Matadero Madrid

 

A càrrec de: Grigri Projects/Comissariat i coordinació del programa, i dinamització del taller

 

Participa:

 

> Laia Miret, Clara Maseda, Estefanía Santiago, Eduardo Levaggi, Mara Gamboa, Nedá Pérez, Johanna Lalowska, Roxana Covarrubias Sonora, Natalia Pilo-Pais i Pablo Carral/Participants en el taller de producció i en la seva instal·lació expositiva

 

> Salomé Rodríguez, Rafael SM Paniagua, María Montesino, Marga Padilla, Belén Gopegui, Diana Franco Eguren, David Pérez i Susana Moliner/Ponents dels conversatorios participants en la creació del Museo Portátil

 

Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso

 

Més informació: grigriprojects/procesos/ensamblajes

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies sobre art/cultura, comunitat i medi ambient 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.