3 octubre, 2019
Notícia

Museus transversals. Jornades DEAC

Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma organitza les XX Jornades DEAC (Departaments d’Educació i Acció Cultural) sota el títol de «Museus transversals». Les jornades DEAC, en la seva 20a edició, es caracteritzen per ser un punt de trobada, debat, intercanvi i reflexió per a professionals dels departaments educatius i d’acció cultural dels museus.

Amb el títol de «Museus transversals» es pretén posar el focus d’atenció en el caràcter transversal de les pràctiques museístiques en el seu àmbit educatiu, en l’important i necessari que és instal·lar aquestes pràctiques basades en la horitzontalitat i treball en xarxa.

 

L’eix sobre el que pivota el programa és doncs el de les transversalitats a diferents nivells: des de l’interior de la pròpia institució (en el propi perfil de l’equip i en la seva relació amb les altres àrees, en especial el comissariat) i cap a l’exterior, en la seva interacció amb l’àmbit social.

 

Els dos primers dies estan dedicats a cada un d’aquests blocs. Es vol dedicar els matins al format conferència amb un debat final i els horabaixes a realitzar sortides per a conèixer la realitat museística de Mallorca i els seus diversos programes. L’últim dia està dedicat a recollir les conclusions de les jornades establint per això una dinàmica participativa a partir de taules de treball rotatòries.

 

———-
Dates: 3, 4 i 5 d’octubre
Es Baluard. Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10 07012 Palma
Organitza: Àrea Desenvolupament Educatiu, Formació i Programes Públics d’Es Baluard (Eva Cifre, Irene Amengual, Mireia Guitart), Mediació de públics (Diana González)/comitè organitzador; Àrea Desenvolupament Educatiu, Formació i Programes Públics d’Es Baluard, Maria del Mar Gaita (Tècnica de Museus. Consell de Mallorca), TAULA. Associació d’educadores de Mallorca, Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE-Universitat de les Illes Balears)/comitè científic local; Mireia Mayolas (Cap de l’Àrea d’Educació i Activitats. Museu Marítim de Barcelona), Pablo Coca (Àrea de Didàctica de l’Expressió Plàstica. Universidad de Valladolid), Pablo Martínez (Cap de Programes. Museu d’Art Contemporani de Barcelona MACBA), Encarna Lago (Gerent. Rede Museística Provincial de Lugo)/comitè científic extern
Participa:
Nora Sternfeld (Educadora d’art i comissària, catedràtica d’estudis documenta a Kunsthochschule Kassel), Vito Gil-Delgado (Responsables programes educatius del CA2M), Leanne Turvey (Responsable Programa Escolar i de Professorat de l’Àrea d’Educació de Tate Modern de Londres), Javier Rodrigo (Coordinador de Transductores), Leire San Martin (Responsable de Mediación de Tabakalera), Carles García Hermosilla (Director del Museu del Ter de Manlleu)/ponents
———-
Més informació:
20deac.esbaluard.org

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.