4 gener, 2021
Notícia

Nadala 2020: la cultura transforma l’educació

Cada any per aquestes dates la Fundació Carulla publica la seva “Nadala” que, en l'edició del 2020, ofereix mirades, respostes i recursos sobre com la cultura transforma l’educació a través de les arts.

La Nadala és la publicació cultural amb què la Fundació Carulla felicita el Nadal i recull les principals fites culturals que han transformat la societat. Les publicacions de la Nadala són un homenatge a tots els actors i agents culturals que treballen per la cohesió social.

 

Considerant el paper clau que han tingut la cultura i l’educació durant la crisi sanitària de la COVID-19, com a béns socials fonamentals, la Nadala 2020 planteja una reflexió sobre el poder transformador d’aquest binomi.

 

Què passa quan les arts entren a l’escola? Aquesta edició planteja les claus per a una educació artísticament transformadora, reivindicant la importància de les arts a l’aula, amb un cas d’èxit com el de l’escola Octavio Paz de Barcelona.

 

Els equipaments culturals també eduquen i per això s’hi expressen veus procedents de la comunitat educativa (des de l’escola fins a la Universitat, de la docència a la recerca), però també del sector cultural i de les arts (des d’equipaments fins a agents), organitzacions (com ara les fundacions) i institucions.

 

Els i les convidades a participar-hi són: Lali Bosch (Professora de Filosofia), Joan Manuel del Pozo (Filòsof i exconseller d’Educació), Laura Calçada Barres (Escriptora i periodista), François Matarasso (Artista comunitari, escriptor i investigador), Núria Martínez Ribot (Periodista), Guillem Bagués (Tècnic de projectes educatius de la Fundació Carulla), Maria Paczkowski (Professora a la Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés-URL), Núria Juanico (Periodista), Maider Maraña (Directora de la Fundación Baketik, i consultora en drets humans i cultura), Carme Escales (Periodista), Gemma Carbó (Directora del Museu de la Vida Rural), Elisenda Guiu (Guionista i escriptora), Xavier López Ortín (Director de l’escola Octavio Paz de Barcelona), Patxi Giol (Responsable de comunicació de la Fundació Carulla), Jordi Casassas Ymbert (Historiador) i Joan Esculies (Historiador).

 

La publicació es pot aconseguir amb una aportació a partir de 10€, col·laborant a finançar els Premis Baldiri Reixac, una iniciativa per impulsar les arts i la cultura a l’escola. 

 


 

Dates: Desembre 2020
Publica: Fundació Carulla
Participa: Lali Bosch, Joan Manuel del Pozo, Laura Calçada Barres, François Matarasso, Núria Martínez Ribot, Guillem Bagués, Maria Paczkowski, Núria Juanico, Maider Maraña, Carme Escales, Gemma Carbó, Elisenda Guiu, Xavier López Ortín, Patxi Giol, Jordi Casassas Ymbert i Joan Esculies
Més informació: fundaciocarulla.cat/nadala-2020

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb la Fundació Carulla

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.