23 juny, 2022
Notícia

Nexes Ciutat 2022 | Projecte C.A.S.A.

"C.A.S.A." és la proposta seleccionada a l’edició 2022 de "Nexes Ciutat", projecte de cooperació entre Idensitat i L'Escocesa per explorar les transformacions i els nous imaginaris que afecten la reconfiguració de l'espai públic contemporani.

El projecte C.A.S.A. ha estat el seleccionat a la convocatòria Nexes Ciutat 2022 per a projectes de recerca i experimentació artística, oberta conjuntament per Idensitat, plataforma d’acció i investigació artística que experimenta interaccions entre l’art i l’espai social, i la fàbrica de creació L’Escocesa de Barcelona. 

 

 

Projecte C.A.S.A. Nexes Ciutat 2022

Programa de trobades/tallers de cinema comunitari amb comunitats diaspòriques de Barcelona ideat per Isabel Viana (art educadora i investigadora transdisciplinar) i Melissa Caminha (experiències artístiques terapèutiques i comunitàries).

 

El seu objectiu és investigar la història i el funcionament de dos espais culturals liderats per artistes dones immigrants (o descendents d’immigrants), que estan contribuint per transformar les dinàmiques culturals de la ciutat. A més d’això, el projecte realitza tallers en arts escèniques, dinàmiques especials de cures i trobades festives per celebrar la vida, la diversitat i les diverses reexistències.

 

 

Per altra banda, el mateix jurat format per Mafe Moscoso, Irati Irulegi i Ramón Parramón (Idensitat), Ivette Serral (CREAF) i Alba Colomo i Sara Agudo (L’Escocesa) ha seleccionat 5 propostes per a les beques d’investigació artística L’Escosesa.

 

Beques d’investigació artística L’Escocesa 2022. Projectes seleccionats
> Plástica Institucional
de Beatriz Regueira

 

> ¿Cómo conseguimos que nos dejen en paz?
de Castillo i Fátima Masoud

 

> The in-Between: an Emotional Landscape
d’Arash Fayez

 

> too cool to burn
de Dennis Dizon

Beques d’Investigació Ecotons L’Escocesa–CREAF 2022. Projecte seleccionat
> Temps al bosc
de Gemma París i Rosa Llop

 

 

Nexes CiutatIdensitat i L’Escosesa

 

El propòsit d’aquesta convocatòria és donar suport a projectes de recerca i experimentació artística, individuals o col·lectius, en el marc de la reconfiguració de l’espai públic contemporani i en adequació a les línies de recerca d’Idensitat i els valors de L’Escocesa, per realitzar-se al llarg del 2022.

 

Conscients del creixent context de dislocació social i de la redefinició dels espais d’interacció comuna, aquesta convocatòria vol explorar elements relacionats amb el dret a la ciutat, la cultura i/o la democràcia, així com revisar els valors sobre el dret al respecte, la dignitat o el cohabitar des de la diferència. Conceptes que apel·len a la idea d’una comunitat del que és divers construïda a partir de connexions, vincles, interaccions o relacions intersubjectives.

 

 

Idensitat

 

 

Projecte d’art que experimenta formes d’incidir en el territori en les seves dimensions espacial, temporal i social. S’articula com un sistema que incorpora altres projectes, accions o intervencions que es despleguen en diferents espais i contextos.

 

Impulsa un conglomerat d’estratègies per dur a terme activitats que combinen recerca, producció, gestió, educació i comunicació. Alhora es fonamenta en dinàmiques col·laboratives per posar en relació les pràctiques artístiques contemporànies amb altres disciplines, i desenvolupar mecanismes connectables a certes òrbites de l’espai social.

L’Escocesa

 

 

Fàbrica de creació situada al barri del Poblenou de Barcelona i gestionada de manera associativa per la comunitat de persones que la componen.

 

Dona cobertura a les necessitats dels i les artistes en les diferents fases de la seva trajectòria, oferint espais de treball i recursos per al desenvolupament de projectes.

 

A través de residències, projectes de recerca, activitats de producció i internacionalització i una xarxa de sòcies usuàries, contribueix a generar formes alternatives d’experiència que parteixin de la pràctica artística.

 

 

Dates: 2022
Organitza: IdensitatL’Escocesa 
A càrrec de: Mafe Moscoso, Irati Irulegi i Ramón Parramón (Idensitat), Ivette Serral (CREAF) i Alba Colomo i Sara Agudo (L’Escocesa)/Jurat convocatòria
Suport: Ajuntament de Barcelona i Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)
Més informació: Idensitat | L’Escocesa

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més convocatòries en clau comunitària i convocatòries de recerca en l’àmbit artístic i cultural

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.