22 setembre, 2022
Notícia

NÍTIDO | Jornada

1ª edició d'aquest programa d’Artium Museoa (Vitòria-Gasteiz) sobre la participació del públic jove al museu amb una trobada entre agents culturals especialitzats en mediació artística com Desmusea o La Liminal.

NÍTIDO és un programa de Artium Museoa, Museu d’Art Contemporani del País Basc a Vitòria-Gasteiz, que tracta d’identificar vies per intensificar la participació del públic jove al museu i que es desenvoluparà al llarg d’una sèrie de cites periòdiques entre agents de mediació que posaran en comú coneixements i incidiran en les maneres de compartir els programes del museu. Les trobades permetran, a més, reforçar els llaços entre el museu, el teixit artístic i la comunitat (associacions, col·lectius, programes de zones…).

 

La primera edició proposa una trobada entre agents culturals especialitzats en mediació artística que han analitzat els interessos dels públics més joves i les seves relacions amb les institucions culturals.

 

Comissariat per l’artista-fotògrafa i educadora artística Sara Berasaluce en col·laboració amb els responsables del museu, la trobada inclou ponències i accions dels col·lectius artístics i de mediació cultural Desmusea (Clara Harguindey i Daniel Pecharromán) i La Liminal (Beatriz Martins i Yolanda Riquelme), així com de l’educadora, investigadora i mediadora intercultural i artística Xirou Xiao. A més de la presentació del projecte educatiu Magnet-Erakarri, una aliança entre Barrutia Ikastola i Museo Artium impulsada pel Departament d’Educació del Govern Basc, i una visita a l’exposició Proyectando el futuro, que el museu dedica en aquest projecte i que es pot veure fins gener de 2023.

 

 

Desmusea

 

Col·lectiu artístic i de mediació cultural format per Clara Harguindey i Daniel Pecharromán. El seu treball s’apropia de col·leccions de museus i institucions culturals per a articular nous relats sobre elles a través de projectes digitals.

La Liminal

 

Col·lectiu de mediació cultural fundat el 2015 per Beatriz Martins i Yolanda Riquelme. La idea de crear aquest col·lectiu va sorgir del desig de compartir amb altres persones inquietuds sobre la ciutat i allò públic, així com sobre els relats que els discursos oficials emeten entorn dels espais urbans i la seva història.

Xirou Xiao

 

Llicenciada en Belles Arts (Guangzhou, la Xina) i màster en Educació Artística en Institucions Socials i Culturals (UCM), es defineix com a artista + educadora + investigadora i mediadora intercultural i artística. És creadora i directora de Cangrejo Pro, cofundadora de Liwai Acción Intercultural, coordinadora de la xarxa de diàspora xinesa a Espanya, i fundadora del col·lectiu MA∞.

 

 

Aquí pots consultar la notícia 

Proyectando el futuro | Exposició

Polièdrica

Setembre 2022

 

La mostra gira entorn de Magnet–Erakarri, un projecte pilot impulsat pel Govern Basc amb l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz en el qual col·laboren un centre educatiu, Barrutia Ikastola, i un museu, Artium Museoa.

 

 

Dates: 23 de septiembre. Actividad gratuita con reserva
Artium Museoa. Francia 24. Vitoria-Gasteiz. 01002 Araba
Organitza: Artium Museoa
A càrrec de: Sara Berasaluce/Comisariado
Participa: Desmusea, La Liminal, Xirou Xiao, Marimar Bueno (Barrutia Ikastola) y Charo Garaigorta (Artium Museoa)
Més informació i reserves: artium.eus/actividades/nitido

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes en el context basc dels darrers anys


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.