16 desembre, 2021
Notícia

Nova infografia de Memòria Viva

Un recurs que recull, de forma molt visual, la complexitat de mirades, processos i maneres de fer de “Memòria Viva. Xarxa de Comunitats de Memòria”, un dels projectes del programa “Cultura Viva” de l’ICUB (Ajuntament de Barcelona).

Memòria Viva és un dels projectes de Cultura Viva, el programa de suport a pràctiques culturals comunitàries de valor públic impulsat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB). Aquest projecte per fer memòria en col·lectiu es desenvolupa mitjançant una xarxa de Comunitats de Memòria, un ecosistema viu resultat dels processos de mapatge col·lectiu per territoris, però també fruit de les col·laboracions i relacions de diferents intensitats que s’hi van teixint al llarg del temps.

 

En el marc de la IV Trobada de la Xarxa de Comunitats de Memòria, organitzada el novembre al Convent de Sant Agustí per les comunitats que treballen explorant altres formes de fer memòria a Barcelona des de les pràctiques culturals, es va presentar la nova infografia del projecte. Amb aquesta infografia es sintetitza de forma molt visual la complexitat de mirades, processos i maneres de fer que defineixen aquest espai per posar en comú el passat dels barris de Barcelona, creant altres llenguatges per dir la ciutat que és i les ciutats que poden esdevenir.

 

Memòria Viva es desenvolupa a partir de territoris, eixos temàtics (mirades) i pràctiques específiques (maneres de fer), a través de processos col·lectius de creació cultural que són lloc de trobada, diàleg i organització comunitària al voltant de la memòria i la seva incorporació a l’esfera pública.

 

 

Cultura Viva

 

Programa impulsat per l’ICUB amb l’objectiu de codissenyar i coproduir, amb el teixit local, polítiques públiques en favor dels drets culturals, la participació i l’enfortiment comunitari a la ciutat.

 

Es tracta d’un viver on poden néixer, créixer o enfortir-se projectes, xarxes i agents de la ciutat que posen en pràctica la cultura com a bé comú, obert i democràtic i, per tant, amb un alt valor públic. De fet, la primera edició de Cultura Viva va ser l’any 2016 en un format de jornades que duien per títol Trobada per a una cultura com a bé comú.

 

 

Dates: 19 i 20 de novembre
La nova infografia del projecte Memòria Viva es va presentar durant la IV Trobada de la Xarxa de Comunitats de Memòria al Convent de Sant Agustí de Barcelona
Organitza: ICUB (Ajuntament de Barcelona)
En el marc de: Programa Cultura Viva (ICUB)
Més informació:
barcelona/culturaviva/nova-infografia-de-memoria-viva

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb el programa Cultura Viva

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.