1 setembre, 2019
Notícia

Nubla

Projecte que posa en diàleg el món de l'art i els videojocs. Un espai de trobada, co-creació i aprenentatge conformat per un equip multidisciplinari procedent de les arts visuals, les humanitats, el disseny i la música -encara que oberts a la col·laboració d'altres públics- mediats per EducaThyssen i Gammera Nest.

Nubla es planteja com un laboratori col·laboratiu on es participa tant en el procés de creació com en el de producció, generant un grup que s’autogestiona i desenvolupa les diferents tasques que implica la posada en marxa de diferents videojocs. Part de l’equip es troba físicament a Madrid, mentre que altres membres participen en el procés d’una forma online.

 

El projecte aporta al Museo Thyssen una manera de repensar el museu utilitzant la tecnologia i les narratives digitals com a part d’un procés educatiu extens en el temps i intens en la creació.

 

L’acostament al museu i a les obres es fa passejant per les sales i inventant històries, generant relacions visuals i semàntiques entre les obres. Així es creen contextos que donen la base dels escenaris i de la narrativa dels videojocs, per a després abordar de forma més profunda algunes d’aquestes obres, proposant temes de pensament i reflexió contemporània que permetin debatre i compartir idees. D’aquesta manera es crea un imaginari col·lectiu que beu de les influències i la reflexió de tots.

———-

Organitza: EducaThyssen (Museo Thyssen) i Gammera Nest

Suport: Play Station Talents

———-

Més informació:

educathyssen.org/programas-publicos/nubla

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.