10 setembre, 2018
Notícia

Nuevos creadores

Nuevos creadores 18/19 continua l'experiència desenvolupada al llarg de el curs escolar 17/18 per Colectivo Lisarco al Colegio Público Trabenco de Leganés, gràcies al suport de Fundación Daniel y Nina Carasso. El projecte fa un treball de cohesió a la comunitat educativa a través d'una metodologia constructiva-cooperativa, utilitzant llenguatges artístics com la dansa.

Es tracta d’un projecte que suposa una aportació important i molt positiva per a la cohesió i l’educació de la comunitat educativa en diversos sentits:

 

  • D’una banda, reforça la valoració positiva de la diversitat i el caràcter inclusiu que es pretén desenvolupar amb l’acció pedagògica quotidiana del centre educatiu. El fet de poder col·laborar amb persones amb discapacitat que per la seva qualificació puguin aportar coneixements específics en matèries artístiques, constitueix una veritable educació en valors que només la relació humana pot proporcionar.

 

  • D’altra banda, el projecte ajuda a el desenvolupament integral de la persona, valorant les diverses intel·ligències i possibilitant el desenvolupament de les capacitats pròpies de cada individu i la seva lliure expressió a través de l’ús de la dansa i altres llenguatges artístics.

 

Al llarg del curs 18/19 es duen a terme classes setmanals amb una de les aules del centre (sent tres sessions al mes de dansa, impartides per Colectivo Lisarco, i una quarta sessió mensual dedicada a la creació col·lectiva i pràctica col·laborativa, que es desenvolupa amb un/a artista convidat/a). Així mateix, es realitzen sessions mensuals amb la resta de les aules, jornades de treball amb l’equip docent de CEIP Trabenco, i sessions mensuals amb les famílies.

 

Nuevos creadores es desenvolupa a partir d’una metodologia constructiva-cooperativa, on l’aprenentatge és part d’un procés intencional que exigeix compromís. A través de la metodologia constructiva l’alumnat és el que lidera el seu propi procés de construcció de l’aprenentatge, mentre la metodologia cooperativa facilita la promoció del desenvolupament de les relacions socials, l’aprenentatge entre iguals i l’aprenentatge col·lectiu mitjançant dinàmiques inclusives i de participació i organització democràtica.

———-

Dates: Curs escolar 2018-2019

Colegio Público Trabenco de Leganés. Av. de Alemania, 18, 28916 Leganés, Madrid

A càrrec de: Colectivo Lisarco

Participa: 230 alumnes d’entre 4 i 12 anys del Colegio Público Trabenco, el seu equip docent, les famílies que formen part de la seva comunitat, agents col·laboradors del projecte (artistes convidats, l’Aula de Artes de UC3MTeatro Paraíso, la pedagoga Alicia Vallejo, Teklak. Estudio de Comunicación y Audiencias)

Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso

———-

Més informació:

colectivolisarco.com/nuevos-creadores

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.