3 desembre, 2021
Notícia

Ondarebizia

Projecte de sensibilització patrimonial i plataforma de treball que impulsen Museum Cemento Rezola i K6 Gestión Cultural amb el suport del Govern Basc.

La plataforma del projecte Ondarebizia està integrada per aquells centres patrimonials que es comprometin a impulsar projectes, programes, processos que activin cultures de col·laboració i contribueixin a sensibilitzar la ciutadania cap al patrimoni.

 

Es tracta d’una iniciativa del Museum Cemento Rezola (un espai per descobrir el ciment, el seu procés de fabricació, la seva aplicació, les seves innovacions i la importància que aquest material ha tingut en el desenvolupament de la civilització) amb K6 Gestión Cultural (assessoria, planificació i desenvolupament dels processos de creació de museus, exposicions i projectes d’interpretació del patrimoni cultural) i el suport del Govern Basc.

 

Actua, alhora, com un laboratori mòbil que desenvolupa projectes per explorar noves formes de relació amb l’entorn a través de la interacció de diferents àmbits i disciplines creatives. Una perspectiva que va en sintonia amb el canvi de paradigma que està experimentant la funció dels museus com a espais d’aprenentatge dins d’un ecosistema més ampli de gestió i distribució del coneixement on l’experimentació i la relació amb els i les visitants pren un paper rellevant.

 

Ondarebizia avança en la visió del museu com a projecte que funciona més enllà del propi espai museístic i on la cooperació amb altres centres, projectes, persones, etc. resulta un factor clau per al seu desenvolupament.

 

En aquest marc, s’estan desenvolupant accions-projectes pilot en diferents eixos: recerca, educació patrimonial, formació, programació cultural i difusió.

 

Projectes actius

 

Añorgatarrak

Projecte de recerca i difusió del patrimoni immaterial del barri d’Añorga (Donostia) per a la posada en valor i difusió de la memòria col·lectiva dels seus habitants, especialment en relació a l’època de la colònia industrial.

Miradas al patrimonioProposa activar noves mirades. Observar, transformar, recrear, reviure les nostres realitats a través de la creació de nous significats sobre el patrimoni cultural.
Sesión AbiertaEspai de participació i debat en formats diversos (workshop, xerrades, visites, trobades, etc.) entorn de les pràctiques museístiques actuals destinat a professionals del sector cultural per abordar temàtiques d’interès per al sector.
Jolas egunaNeix per iniciativa del Museo Oiasso (Irún) com una activitat d’exploració del territori que posi en valor i visibilitzi el patrimoni més invisible del jaciment romà d’Oiasso a través del joc. Una proposta cultural i artística desenvolupada en col·laboració amb UrbantBAT per recuperar el joc com a eina per a la socialització i la transformació física del carrer.
WikiondareUn espai de trobada en construcció entre aquelles persones interessades en l’àmbit del patrimoni cultural amb ganes de compartir coneixements de manera col·laborativa i creativa a través de les noves tecnologies.

 

K6 Gestión Cultural

 

Empresa de serveis culturals que treballa des de 1986 en la creació, programació i gestió de museus i espais culturals, exposicions, centres d’interpretació i altres equipaments de l’àmbit artístic, turístic i del patrimoni cultural.

 

Actualment gestiona diferents equipaments culturals: Caserío Museo Igartubeiti (Ezkio-Itsaso), Museo Zumalakarregi (Ormaiztegui), Euskal Itsas Museoa (Donostia) i Museum Cemento Rezola (Donostia).

 

 

Dates: 2014-en actiu
Organitza: Museum Cemento Rezola
A càrrec de: K6 Gestión Cultural
Suport: Gobierno Vasco
Més informació: ondarebizia.com

 

 

 

 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Patrimoni 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.