28 gener, 2017
Notícia

P2P D’igual a igual. Tallers amb artistes i docents

"P2P D’igual a igual" es planteja com un laboratori per reflexionar sobre el poder de l’experimentació a l’aula a partir de diverses pràctiques artístiques. Els tallers d'aquesta proposta del MACBA tenen com a fil conductor el llenguatge i hi participen artistes que l’aborden des de perspectives molt diverses, com la performativitat, la ironia, la poètica o la política, entre d’altres.

P2P D’igual a igual és una proposta per compartir els processos de formació del professorat amb els alumnes en un viatge d’anada i tornada de l’escola al museu. El programa es fonamenta en la idea que en qualsevol procés de transmissió es produeix una apropiació i una subversió del que s’ha rebut. En aquest sentit, el taller no pretén oferir receptes, sinó partir d’una pràctica artística per transformar-la, posar-la en comú en l’espai educatiu i retornar-la, diferent, a la resta dels docents i a l’artista.

 

Cada taller consta de tres parts:

 

> La primera part, que té lloc al MACBA, és una presa de contacte per entaular diàlegs amb l’artista convidat i per realitzar diversos exercicis, accions i desafiaments proposats per l’artista.

 

> La segona part, que el professor porta a terme pel seu compte, té per objectiu traslladar a l’aula les propostes explorades al museu, per experimentar amb l’alumnat els continguts i les metodologies treballades. Aquestes propostes hauran de ser desenvolupades, reapropiades i retransmeses als alumnes, convidant-los a participar-hi, i retornades al museu al cap de dues setmanes a la tercera part del taller.

 

> A la a tercera part es comenta l’experiència del centre amb el mateix artista i amb els altres docents.

———-

Dates: Del 18 de gener al 10 de maig 
MACBA. Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona

Organitza: MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona

A càrrec de: Maria Salgado, Ignasi Aballí, Daniela Ortiz i Los Torreznos

———-

Més informació:

macba.cat/ca/exposicions-activitats/activitats/p2p-digual-igual-tallers-amb-artistes-i-docents

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.