29 juny, 2018
Notícia

PARRHESIA, espectacle autocensurat

El Mercat de les Flors acull "Parrhesia", una obra de creació col·lectiva iniciativa del Teatre Arnau i coordinada per la cooperativa Art&Coop, que proposa explorar els límits de la llibertat d’expressió i els fantasmes històrics de la censura, que perduren els nostres dies.

Parrhesia, a la Grècia clàssica, significava literalment dir-ho tot i parlar lliurement. La idea de l’espectacle gira al voltant de preguntar-se què atura a les persones a l’hora de dir la veritat i ser sinceres i si es possible posar el bé comú davant de la seguretat individual.

 

En total són 28 veïnes i veïns actuant, més 6 veïnes i veïns dissenyant l’espai escènic i el vestuari i 6 professionals de les arts i l’acció comunitària acompanyant el procés creatiu i la producció. Es compta també amb la implicació de 4 centres cívics i 1 escola en un procés de 7 mesos de creació comunitària.

 

L’espectacle comunitari Parrhesia és un dels tres projectes del Teatre Arnau Itinerant 2018. Aquesta iniciativa neix per donar resposta a la necessitat d’habitar el Teatre Arnau abans que existeixi, mentre té lloc la rehabilitació de l’espai. Una de les particularitats d’aquest teatre nòmada és que es construeix des de la comunitat i des de la pluralitat, de manera col·lectiva per les veïnes i veïns dels barris.

———-

Dates: 15 i 16 de desembre

Mercat de les Flors. Rambla de Sant Josep, 116, 08002 Barcelona

Organitza: Teatre Arnau

A càrrec de: Art&Coop (cooperativa de treball d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que promou produccions artístiques per a la transformació individual i col·lectiva)

———-

Més informació:

mercatflors.cat/espectacle/el-mercat-acull-parrhesia

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.