2 octubre, 2018
Notícia

Patis vius, patis coeducatius

Documental basat en la tesi doctoral de Sandra Molines, professora de Florida Universitària. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació per la Coeducació en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves, Florida Universitària i Caixa Popular. El documental arreplega testimonis de professionals de diferents centres educatius, tant en l’observació dels patis com en els processos de construcció de noves infraestructures que promouen la coeducació.

Com estan distribuïts els patis escolars?

Qui ocupa gran part de l’espai?

Hi ha alguna activitat que quede marginada?

I algun gènere?

 

Responent a aquestes preguntes sorgeix el documental Patis vius, patis coeducatius, una invitació a reflexionar sobre el que ocorre en els patis escolars des de la perspectiva feminista, ja que en ells és on es comencen a sembrar les desigualtats de gènere. També és una finestra oberta a noves maneres de jugar i educar més equitativa, ja que el disseny dels patis i la prevalença de certes pistes esportives com a camps de futbol pot anul·lar el desenvolupament d’altres activitats lúdiques.

 

Patis vius, patis coeducatius pretén ser un instrument que convide a la reflexió de tota la comunitat educativa (professorat, alumnat i famílies) i encara que l’objectiu principal del documental és que el professorat incloga la perspectiva de gènere en la seua mirada, anàlisi i usos del pati, també pretén crear noves i majors sensibilitats respecte de l’important paper que té aquest espai en la socialització de l’alumnat en un centre educatiu.

———-

Dates: 2 d’octubre (projecció)

Las Naves. Carrer de Joan Verdeguer 16-24, 46024, València

Organitza: Associació per la Coeducació, Centre d’innovació Las Naves, Florida Universitària i Caixa Popular

A càrrec de: Paqui Méndez (presidenta de l’Associació per la Coeducació), Victoria Gómez (directora d’Estudis Universitaris a Florida Universitària), Paco Alós (director RSE i Relacions institucionals de Caixa Popular), Sara Verdú (coordinadora de l’equip d’especialistes en Participació i Polítiques d’Igualtat de Las Naves), Sandra Molines (directora i autora de la tesi doctoral que ha donat lloc al documental)/presentació; Elena Azcárraga (CEIP San Juan de Ribera de València), Juan Olaya (coordinador d’igualtat i convivència del Centre Educatiu Xúquer), Xavier Leal (director del CEIP Jaume I), Inmaculada López (directora de la Escuela La Comarcal), Sandra Molines (Associació per la Coeducació)/taula redona

———-

Més informació:

lasnaves.com/estrategias-ciudad/projeccio-del-documental-patis-vius-patis-coeducatius

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.