25 maig, 2016
Notícia

Pedagogies des de les arts

MOSTRA DE PRODUCCIONS AUDIOVISUALS DE SANT ANDREU 2006-2016 (CRP i Districte de Sant Andreu de Barcelona amb Teleduca) i CONVOCATÒRIA "EN RESIDÈNCIA" 2016-2017 (Consorci d’Educació i Institut de Cultura de Barcelona amb A Bao A Qu)

MOSTRA DE PRODUCCIONS AUDIOVISUALS DE SANT ANDREU 2006-2016
Exposició retrospectiva sobre els 10 anys de trajectoria de la Mostra de Produccions Audioviuals de Sant Andreu (2006-2016), emmarcada dins de la programació de Cohabitar entre- a la Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

 

La Mostra de Produccions Audiovisuals de Sant Andreu és una activitat de dinamització educativa i enfortiment dels vincles del teixit d’escoles de primària envers el territori. Es basa en el desplegament d’un programa de tallers de creació audiovisual participativa adreçat al cicle superior (5è i/o 6è), desenvolupat de forma col·laborativa entre el professorat i l’alumnat implicats i un equip d’educomunicació especialitzat, sempre amb l’assessorament i el suport del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) i el Districte de Sant Andreu de Barcelona.

 

La cloenda del programa es concreta amb una mostra de les produccions audiovisuals resultants i una anàlisi crítica tant del procés viscut com dels continguts treballats. Enguany, a més, acompanyada d’una exposició retrospectiva d’aquests 10 anys de trajectòria del projecte. En aquesta edició han participat set centres educatius i un total de 190 alumnes que han explorat una mateixa temàtica transversal: l’alimentació.
———-
Dates: L’exposició es pot visitar fins setembre de 2016.
Cloenda 10ª Mostra. Edició 2015-2016: 30 de maig de 2016. De 9,30 a 13h
Espai Josep Bota (recinte Fabra i Coats). C/ de Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona.
Organitza: CRP i Districte de Sant Andreu de Barcelona amb Teleduca.
Participa: Escoles Baró de Viver (6è), El Sagrer (6è), Eulàlia Bota (5è i 6è), Ignasi Iglesias (6è), L’Estel (5è) i Octavio Paz (5è).
En el marc de: Exposició emmarcada dins de Cohabitar entre- (Programa Teler) un projecte comissariat per Idensitat ID, LaFundició, Sinapsis Projecte i TRANSDUCTORES a Fabra i Coats. 
———-
Més informació: 
mostrasa.blogspot.com

 

 

 

EN RESIDÈNCIA. CONVOCATÒRIA 2016-2017
El Consorci d’Educació de Barcelona juntament amb l’Institut de Cultura convoca una nova edició del projecte Creadors EN RESIDÈNCIA als instituts públics d’educció secundària de Barcelona a un màxim de deu centres educatius pel curs 2016-2017. Les disciplines artístiques que es contemplen són: les arts visuals i plàstiques, la creació dramatúrgica i la dansa contemporània.

 

Creadors EN RESIDÈNCIA als instituts de Barcelona proposa als creadors i creadores residents que concebin projectes inèdits i específicament pensats per ser desenvolupats juntament amb un grup d’alumnes d’ESO. Els creadors intervenen als instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia; i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador o creadora. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge.
———-
Dates: Termini obert fins el 2 de juny de 2016.
Organitza: Creadors En Residència és un projecte del Consorci d’Educació i l’Institut de Cultura de Barcelona, amb Associació A Bao A Qu.
———-

Edició 2015-2016: Bloc En Residència 2015-2016.
Més informació i bases de la convocatòria:
edubcn.cat/ca/suport_educatiu_recursos/plans_programes/educacio_artistica/convocatoria_creadors_en_residencia

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.