19 maig, 2022
Notícia

Pensar una Hache ¡La verbena!

El Col·lectiu Llámalo H organitza aquest esdeveniment per a la presentació de resultats del projecte “Pensar una Hache” a Harinera ZGZ, recopilant en una guia els seus encerts i errors com a espai de cultura comunitària.

Amb el suport de la Fundación Daniel&Nina Carasso, des del 2020 el Col·lectiu Llámalo H ha desenvolupat el projecte Pensar una Hache per a la gestió comunitaria de l’espai de cultura comunitària Harinera ZGZ. Un procés de recerca situada i reflexió compartida entorn de la democràcia cultural a partir de l’experiència pràctica d’aquest col·lectiu que aglutina agents culturals i ciutadania en la gestió d’Harinera ZGZ juntament amb el teixit veïnal del barri de San José i Zaragoza Cultura (Ajuntament de Saragossa).

 

Amb l’ajuda de col·lectius i especialistes aliens a Harinera, s’ha analitzat el projecte que ha volgut no només nodrir i enfortir aquest espai comunitari, sinó qualsevol altra iniciativa ciutadana que pugui estar dissenyant o implementant els seus propis processos de participació i/o governança compartida (vegeu la notícia de Polièdrica dedicada al projecte i a la seva documentació publicada el juny de 2021).

 

Aquesta anàlisi s’ha realitzat entorn de 6 grans eixos:

 

La relació entre cultura comunitàriadrets culturals
Els ponts establerts amb l’entorn més immediat
El vincle amb projectes educatius propers
L’accesibilitat de les persones amb diversitat funcional a les seves pràctiques
La precarietat dels projectes i iniciatives de cultura comunitària
L’impacte aconseguit durant aquests anys de desenvolupament del projecte

 

Aquest procés de treball s’ha convertit en un document que vol ser una eina no només per als i les seves impulsorxs sinó també per a qualsevol persona o col·lectiu que s’identifiqui amb el seu recorregut per la cultura comunitària. Aquesta guia sobre Harinera ZGZ com a espai de cultura comunitària es presentarà en una festa amb activitats participatives juntament amb La C.O.S.A. (Centro Organizado de Sonido Ambulante) de Chico Trópico, joves de l’IES María Auxiliadora, CumbiaZepam i Simón Zico (selector dj) per celebrar la cultura comunitària i les aliances per a una major democràcia cultural.

 

 

Harinera ZGZ

 

Espai de creativitat i participació gestionat a través de un model de gestió público-comunitària per l’Associació Veïnal de San José, l’Ajuntament de Saragossa i el Col·lectiu Llámalo H.

Col·lectiu Llámalo H

 

Aglutina agents culturals i ciutadania implicada en la gestió d’Harinera ZGZ juntament amb el teixit veïnal del barri de San José i l’Aj. de Saragossa. Funciona de forma assamblearia i oberta.

 

Aquí pots consultar la notícia
Pensar una hache
Juny 2021

 

 

Procés de recerca i reflexió entorn de la democràcia cultural impulsat pel Col·lectiu Llámalo H (HarineraZGZ) amb Zaragoza Cultura (Ajuntament de Saragossa) i seleccionat a la convocatòria 2020 “Aliances per a una democràcia cultural” de la Fundació Carasso.

 

Dates: 28 de maig
De 10 a 17h. Jardí de Sergio Algora. Avda. de San José, 201 (Saragossa)
Organitza: Col·lectiu Llámalo H (Harinera ZGZ)
Participa: La C.O.S.A (Chico Trópico), IES María Auxiliadora, CumbiaZepam i Simón Zico/Activitats participatives de l’esdeveniment
Suport: Fundación CarassoZaragoza Cultura (Ajuntament de Saragossa)
Més informació: harinerazgz/calendario

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Harinera ZGZ

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.