8 octubre, 2020
Notícia

Pensar y hacer en el medio rural. Prácticas culturales en contexto

Presentació d'aquesta guia sobre les eines tècniques i metodològiques necessàries en el desenvolupament de projectes culturals en el medi rural publicada pel Ministerio de Cultura y Deporte, una publicació fruit de la línia de treball Cultura y Ruralidades, de la Dirección General de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación.

A mig camí entre l’assaig, el manual i la proposta metodològica, aquesta obra híbrida reuneix un repertori de veus, coneixements, reflexions, eines, projectes i pràctiques entorn de les diferents maneres d’imaginar i fer cultura en el medi rural. Dirigit a un públic ampli i divers –des de professionals de la cultura a responsables públics i ciutadania en general-, és un llibre per pensar la cultura contemporània a i des del territori, en diàleg amb el context i les comunitats que hi habiten i en tenen cura. Una cultura que fomenti l’arrelament, la participació, la innovació social i la creació de nous imaginaris. Una cultura que contribueixi a la dinamització i la sostenibilitat del medi rural.

 

Aquesta publicació ha estat editada pel Ministerio de Cultura y Deporte, sota la coordinació de Benito Burgos (Cultura y Ciudadanía, Ministerio de Cultura) i comptant amb diversos autors/es: David Prieto (Campo Adentro), Lucas Fernández, María Montesino, Daniel Broncano (Música en Segura), Lucía Camón (Pueblos en Arte), Sonia Díaz, Beatriz García, Fran Quiroga (Investigador i productor cultural), Nadia Teixeira López, Luis Martínez Campo (Fundación Cerezales Antonino y Cinia), Álvaro Fierro, La Ponte-Ecomuséu y María Sánchez (Poetessa i escriptora).

 

La presentació, que es pot seguir per streaming, s’ha fet coincidir amb les jornades de preparació del IV Foro Cultura y Ruralidades (2021) a la Residencia V Centenario – Universidad de Extremadura (Jarandilla de la Vera, Cáceres).

 

A més de la participació d’Adriana Moscoso del Prado (Directora general d’Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación), Nuria Flores (Consellera de Cultura, Turismo y Deportes. Junta de Extremadura) i Fermín Encabo (Alcalde de l’Ajuntament de Jarandilla de la Vera), l’acte inclou un diàleg amb alguns/es dels autors/es de la publicació.

 


 

Data de publicació: 2020
Data de la presentació: 15 d’octubre a la Residencia V Centenario – Universidad de Extremadura (Jarandilla de la Vera, Cáceres)
Edita: Ministerio de Cultura y Deporte
A càrrec de: Benito Burgos (Cultura y Ciudadanía, Ministerio de Cultura y Deporte)/Coord., David Prieto (Campo Adentro), Lucas Fernández, María Montesino, Daniel Broncano (Música en Segura), Lucía Camón (Pueblos en Arte), Sonia Díaz, Beatriz García, Fran Quiroga (Investigador y productor cultural), Nadia Teixeira López, Luis Martínez Campo (Fundación Cerezales Antonino y Cinia), Álvaro Fierro, La Ponte-Ecomuséu i María Sánchez (Poetessa i escriptora)/Autors i autores
Participa a la presentació: Adriana Moscoso del Prado (Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación), Nuria Flores (Cultura, Turismo y Deportes. Junta de Extremadura) i Fermín Encabo (Ajuntament de Jarandilla de la Vera); Benito Burgos, Fran Quiroga, Lucía Camón, Daniel Broncano, Luis Martínez Campo i María Sánchez/Diàleg amb autors i autores
Dirigit a: Responsables públics, professionals de la gestió cultural, agents de desenvolupament local i societat civil
Més informació sobre la presentació: culturaydeporte.gob.es/presentacion-publicacion-mundo-rural
Enllaç a la publicació: culturayciudadania.culturaydeporte.gob.es/publicaciones

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb context rural

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.