23 maig, 2022
Notícia

Per capítols. EN RESiDÈNCiA a La Capella

Exposició col·lectiva a La Capella de Barcelona de 6 dels processos de creació en instituts públics d’educació secundària de la ciutat desenvolupats a la 13ª edició del programa “EN RESiDÈNCiA” (ICUB i CEB).

En el context de 13ª edició d’EN RESiDÈNCiA, un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), durant el curs 2021-2022 s’han desenvolupat 26 processos de creació en instituts públics d’educació secundària de la ciutat. Al llarg de 10 mesos, artistes, docents i grups de joves estudiants d’ESO han cooperat en la construcció d’un espai de pensament, d’acció i de recerca, amb la cura i l’acompanyament dels equips de mediació del programa (vegeu la notícia de Polièdrica dedicada a la 13ª edició d’EN RESiDÈNCiA).

 

Per capítols, exposició col·lectiva organitzada per La Capella (espai de l’ICUB dedicat a la creació emergent), recull les obres i dinàmiques de treball de 6 dels processos de creació d’aquesta edició. Permetent un exercici constant d’autonomia i complementarietat, cada capítol genera una narrativa pròpia per deixar pas, després –ja sigui en l’àmbit de la posada en escena, ja sigui mitjançant activacions performatives–, a un nou relat.

 

Cada artista i cada institut sintetitza aquí les seves dinàmiques de treball al llarg d’un curs, i totxs ho fan entenent el fet expositiu com un laboratori capaç de desplegar-se en l’espai i en el temps per narrar quelcom molt més complex que una exposició tradicional. I és així com conviuen coses tan dispars o tan properes com referències urbanístiques al deteriorament dels barris (Patricia Dauder), perspectives de gènere absents en la memòria històrica oficial (Martí Madaula), qüestions de silenci i d’escolta (Violeta Mayoral), reflexions sobre la improductivitat i el captiveri (Natalia Domínguez), subversions de l’ordre imperant (Gerda Kochanska) o un manifest performatiu i coral (Tanit Plana).

 

L’exposició mostra, en definitiva, les complicitats i les connexions entre artistes, docents i estudiants de secundària mentre totes dues posicions assagen, en temps real, altres sistemes de formació, aprenentatge i experiència compartida.

 

Els 6 processos de creació exposats són:

 

Patrícia Dauder – Institut Caterina Albert

>amb la mediació d’A Bao A Qu

Natalia Domínguez – Institut Verdaguer

>amb la mediació de L’Afluent

Gerda Kochanska – Institut Doctor Puigvert

>amb la mediació d’Experimentem amb l’Art

Martí Madaula – Institut Vapor del Fil

>amb la mediació d’A Bao A Qu

Violeta Mayoral – Institut Vall d’Hebron

>amb la mediació de L’Afluent

Tanit Plana – Institut Infanta Isabel d’Aragó

>amb la mediació d’A Bao A Qu

 

 

Aquí pots consultar la notícia
EN RESiDÈNCiA 13ª edició
Polièdrica
Octubre 2021

 

 

Programa pioner que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària de Barcelona mitjançant el contacte directe i continuat d’unx creadorx amb els i les estudiants. Es desenvolupa des del 2009 de la mà de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB, Ajuntament de Barcelona) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB, Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya), ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

 

 

Dates: Del 24 de maig al 3 de juliol
La Capella. Hospital, 56. 08001 Barcelona
Organitza: La Capella (ICUB, Ajuntament de Barcelona)
Participa:
> Patricia Dauder, Martí Madaula, Violeta Mayoral, Natalia Domínguez, Gerda Kochanska i Tanit Plana/Artistes
> Institut Caterina AlbertInstitut Verdaguer, Institut Doctor Puigvert, Institut Vapor del FilInstitut Vall d’Hebron i Institut Infanta Isabel d’Aragó/Centres educatius
> A Bao A QuL’Afluent i Experimentem amb l’Art/Equips de mediació
Més informació: lacapella/capitols-en-residencia-la-capella

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre residències d’artistes a centres educatius

 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.