23 novembre, 2021
Agenda

Plataforma MAR | Convocatòria Notar

Convocatòria per a sis residències de recerca en el marc de MAR, plataforma de mediació artística i noves institucionalitats impulsada pel Museo Reina Sofía, hablarenarte i la Fundació Carasso.

Un museo nacional (Museo Reina Sofía), una associació (hablarenarte) i una fundació (Fundación Daniel y Nina Carasso) s’han aliat per donar forma a MAR, un programa conjunt a llarg termini amb l’objectiu d’afavorir l’emergència de formes institucionals més democràtiques que facilitin la implicació de la ciutadania en l’àmbit cultural (noves institucionalitats).

 

MAR és una plataforma per impulsar accions de canvi rellevants a les institucions culturals contemporànies, entenent la mediació cultural com a eix vertebrador d’aquestes transformacions. A través de tres nodes de treball interconnectats, s’endega un programa de residències de recerca (Notar), una xarxa de mediació (Alzar) i un arxiu digital (Caja) que, conjuntament, contribuiran a desdibuixar les fronteres tradicionals entre les institucions culturals i la societat civil, per tal de propiciar un canvi de paradigma que impliqui efectivament totes les persones en la vida cultural i en l’esfera pública.

 

Aquesta convocatòria s’emmarca en el primer node de la plataforma MAR, denominat Notar, suport a residències de recerca, que apunta a produir un conjunt d’iniciatives de reflexió col·lectiva, recerca i arxiu entorn d’experiències (presents i passades) de pedagogia crítica, mediació experimental i institucionalitat alternativa.

 

En diàleg amb els altres dos nodes de MAR, Notar contribueix a repensar les organitzacions culturals, els seus límits i més enllà, els vincles situats que s’estableixen enmig d’un context epocal radicalment nou, travessat per malestars contemporanis i urgents interpel·lacions activistes transfeministes, ecologistes i decolonials.

 

La convocatòria es dirigeix a la gran diversitat d’agents que formen l’ecosistema de la mediació cultural a Espanya i les candidatures poden ser individuals o col·lectives. Amb una durada de 3 a 6 mesos, les residències es podran realitzar en modalitat virtual o presencial. Els projectes artístics a desenvolupar han d’emmarcar-se en una de les 6 línies de recerca del node Notar: Malestars contemporanis, Polítiques de mediació /pedagogies crítiques, Comuns, Institucions poroses, Desviaments o Arxiu i memòria.

 


 

Dates: Termini obert fins al 15 de gener de 2022
Període de residències comprès entre el 15 de març i el 30 de setembre de 2022
Convoca: Museo Reina Sofía, hablarenarteFundación Daniel y Nina Carasso
Dirigit a: Investigadorxs, artistes, comissarixs, gestorxs culturals, docents d’educació formal i no formal, mediadorxs, col·lectius o perfils híbrids o interdisciplinaris
Més informació i bases de la convocatòria: hablarenarte/convocatoria/residencias-de-investigacion

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes de recerca en l’àmbit artístic i cultural


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.