29 juny, 2021
Notícia

Plenària Mutare’21: Cultura contra l’emergència emocional

La Fundació Carulla proposa la seva sessió plenària de 2021 com un espai de reflexió i cocreació intersectorial per identificar respostes culturals a la situació d’emergència emocional que estem patint.

Mutare és un espai de diàleg, reflexió i acció sobre com la cultura transforma la societat que impulsa la Fundació Carulla. Un espai de cocreació, d’intel·ligència col·lectiva, que proposa continguts i eines per fer que els projectes culturals i educatius incrementin la seva capacitat de millorar la vida de les persones.

 

Durant la jornada en format plenària de 2021 es proposa cocrear, des de la cultura i les arts, respostes a l’emergència emocional que estem vivint, valorant els punts clau i crítics, comptant amb mirades diverses i complementàries i posant en diàleg persones dels sectors social, educatiu, sanitari i cultural.

 

Aquesta jornada va dirigida al públic general amb interès per la cultura, però també especialment als i les professionals del sector cultural, educatiu i social. Conduïda per la periodista cultural i escriptora Júlia Bertran, la trobada es desenvoluparà en dos dies:

 

 

> Primer dia (6 de juliol)

Primera sessió centrada en la cultura com a estratègia contra la pandèmia emocional.

 

> Conferència inaugural a càrrec de Guillem d’Efak (Coordinador Estratègia “Arts en Salut” a l’Institut Català de la Salut-ICS)

 

 

> Mutare INSPIRA. Inclou quatre intervencions a càrrec de Juan Carlos Martel (Director del Teatre Lliure), Neus Canalias (Creadora i pedagoga, especialitzada en dansa inclusiva i directora de la Cia. La mujer del carnicero, responsable de “Tornar-te a veure”, projecte dirigit a gent gran guanyador d’una de les beques #SOSCultura de la Fundació Carulla), Carles Nieto (Pedagog, educador social i coordinador de projectes d’Infància i Joventut de la Fundació IRES, impulsor del projecte “Click”) i Begonya Alberdi (Soprano i actriu).

 

 

> Mutare CONTRAST. Debat sobre experiències i reptes exposats des de les òptiques del sector cultural, l’educatiu, el social i el sanitari amb Sílvia Duran (Directora de l’Àrea de Públics de l’Institut Català de les Empreses Culturals-ICEC), Sonia Gainza (Directora i fundadora d’Apropa Cultura), Mohamed El Amrani (President de l’Associació Azahara per a la innovació social i cooperació al desenvolupament) i Coral Regí (Directora de l’Escola Virolai).

 

 

> Mutare CO-CREACIÓ. Els i les assistents treballaran per grups per esbrinar el full de ruta per superar l’emergència emocional des de la cultura.

 

 

Aquesta primera part es tancarà amb una sessió de tancament i conclusions.

 

 

> Segon dia (7 de juliol)

 

 

Aquesta segona part de la jornada estarà més centrada en l’educació i les arts, en les comunitats educatives i en experiències culturals i artístiques que treballen l’emergència emocional provocada per la pandèmia entre els i les més joves.

 

 

> Obertura a càrrec de Tortell Poltrona (Pallassos Sense Fronteres).

 

 

> Mutare INSPIRA amb les experiències d’aula CovidEmociona’t” de l’Escola Vedruna Ripoll (un dels premis Baldiri Reixac 2020-2021) i del programa “Connexions”, projectes sorgits de l’aliança entre centres educatius i entitats culturals que ofereixen solucions a reptes actuals de forma creativa perquè les escoles es transformin a través de les arts, ambdós de la Fundació Carulla.

 

 

> Experiències creatives que entrellacen educació i art:

 

 

> “Acompanyar des de les arts escèniques”: Taller on explorar recursos del moviment teatral per acompanyar la salut emocional i relacional d’infants i joves amb Sisme creatiu.

 

 

> “Projecte Ingenu”: Sessió de treball basada en la improvisació i l’escolta a càrrec de Martí Salvat i Xavier Torra.

 

 

> “Diàlegs Estètics”: Tastet formatiu pràctic i vivencial a partir del joc i les dinàmiques artístiques del teatre de l’oprimit amb uTOpia Barcelona.

 

 

> “Moviment Creatiu”: Sessió de treball corporal a partir de tècniques contemporànies de moviment (dansa creativa, expressió corporal, dansa contemporània, exercicis i nocions de qi-gong) amb Arantza López (Labuena compañía).

 


 

Dates: 6 i 7 de juliol. De 9 a 14h
Nau Bostik. Ferran Turné, 11. 08027 Barcelona
Organitza: Fundació Carulla
Dirigit a: Professionals del sector cultural, educatiu i social
A càrrec de: Júlia Bertran (Periodista cultural i escriptora)/Conductora de la jornada
Participa: Guillem d’Efak (ICS), Juan Carlos Martel (Teatre Lliure), Neus Canalias (Cia. La mujer del carnicero), Carles Nieto (Fundació IRES), Begonya Alberdi, Sílvia Duran (ICEC), Sonia Gainza (Apropa Cultura), Mohamed El Amrani (Associació Azahara), Coral Regí (Escola Virolai), Tortell Poltrona (Pallassos Sense Fronteres), Escola Vedruna Ripoll, Martí Salvat i Xavier Torra (Projecte Ingenu), Sisme Creatiu, uTOpia Barcelona, Arantza López (Labuena compañía), Neus Pàmies/Ponents
Més informació: fundaciocarulla/mutare21

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Fundació Carulla

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.