10 març, 2022
Notícia

Poble Sec, terra de l'aigua

Projecte de la companyia Vostok Collective per treballar sobre la memòria amb persones grans en risc d'aïllament del barri del Poble Sec de Barcelona i estudiants d'arts escèniques a través de l'art comunitari, amb el suport de les beques SOS Cultura 2021 (Fundació Carulla).

Aquest projecte de Vostok Collective (col·lectiu d’arts escèniques i teatre documental) vol vincular un grup de 6 persones grans en risc d’aïllament del barri del Poble Sec de Barcelona i les 6 persones voluntàries que les acompanyen amb un grup d’estudiants i creadorxs d’arts escèniques i dansa. 

 

La proposta compta amb la col·laboració de Baixem al Carrer (una iniciativa de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec que organitza sortides amb voluntarixs i gent gran que no pot sortir al carrer sola) i l’Institut del Teatre. També ha rebut el suport de la Fundació Carulla com a una de les propostes seleccionades per a les beques SOS Cultura 2021, que impulsen projectes artístics on s’impliquin persones en situació de vulnerabilitat o emergència social, posant la cultura al servei de la transformació social.

 

El procés creatiu compartit es desenvoluparà d’abril a juny durant 15 sessions al Centre Cívic El Sortidor i altres espais públics del Poble Sec, una zona de la ciutat on hi havia hagut aigua a dojo, i es clourà amb la presentació d’una peça escènica breu.

 

Des del projecte, es convida als i les creadorxs i estudiants d’arts escèniques que vulguin participar en aquesta xarxa intergeneracional per treballar sobre la memòria a través de l’art comunitari a contactar-hi via correu electrònic o WhatsApp.

 

 

Vostok Collective

 

Col·lectiu d’arts escèniques i teatre documental de Barcelona que crea propostes relacionades amb el documental, l’audiovisual, la performance i la ciència, hibridant llenguatges com la dansa, el teatre visual o la videocreació i el text amb una posada en escena arriscada i potent.

 

 

Dates: Abril-juny

Setmana del 4 d’abril: Inici de les sessions setmanals al C.C. El Sortidor (Plaça del Sortidor, 12, 08004 Barcelona) i altres espais públics del barri del Poble Sec de BCN

30 de juny: Presentació final

Organitza: Vostok Collective
Participa: Gent gran i joves
Col·labora: Baixem al Carrer (Coordinadora d’Entitats del Poble Sec) i Institut del Teatre
Suport: Beques SOS Cultura 2021 (Fundació Carulla)
Més informació: fundaciocarulla.cat / institutdelteatre.cat

 

 

 

 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.