22 abril, 2013
Notícia

Polièdrica a la Publicació 2012 del CA Tarragona

Presentació de la publicació anual 2012 del CA Tarragona on es recull, a la manera d’una memòria, l’activitat impulsada des del Centre d’Art en el seu primer any de vida.

En el capítol de processos de recerca pràctica per aprofundir i desenvolupar les metodologies de la mediació, s'inclou Polièdrica, com a projecte fruit d’un procés col·laboratiu amb diferents agents culturals i artístics del país.

El CA Tarragona presenta la publicació anual 2012 que recull, a la manera de memòria, tota l’activitat que s’ha impulsat des del Centre d’Art i els seus respectius programes en el seu primer any d’activitat pública.

 

En primer lloc, es poden trobar les accions més significades del programa de difusió: les dues exposicions portades a terme al Tinglado 2 del Moll de Costa, «Wet feet» de Bouchra Khalili i «Habeas corpus. Funcions i disfuncions de la figura del testimoni», i «RAW // REC», la instal·lació de Marcel Pey musicada per Don Simón i Telefunken i Teatre Magnètic, fruit de la col·laboració amb el REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona.

 

En segon lloc, es detallen les propostes desenvolupades pel LABmediació, amb la intenció de valoritzar els processos d’aprenentatge compartit assolits que donen resposta al seu mandat. El LABmediació dóna eines al Centre d’Art per enfortir els seus vincles amb el territori, i ho fa a través de projectes que tenen l’objectiu d’impulsar l’emergència d’espais transversals de treball, sobretot amb institucions i entitats que no són específicament del camp artístic. En aquest sentit, des del LABmediació s’ha donat suport als projectes dels grups de treball resultants de l’Obert per reflexió, de la mateixa manera que s’han generat activitats com tallers, projectes educatius, etc., en relació amb cadascuna de les mostres. Destaquen el taller de cocreació En relació, que obre la col·laboració amb diferents agents vinculats a l’acció social de la ciutat de Tarragona, i també el projecte D’històries i testimonis, amb el qual s’inicia una línia d’acció amb els agents educatius del Camp de Tarragona. D’altra banda, lidera processos de recerca pràctica que tenen l’objectiu d’aprofundir i desenvolupar les metodologies de la mediació, entre els quals sobresurt Polièdrica, un espai de consulta en xarxa fruit d’un procés col·laboratiu amb diferents agents culturals i artístics del país.

 

Pel que fa a la formació, el CA Tarragona desenvolupa una varietat de propostes formatives enteses de manera àmplia que sobretot es concentren en el mes de juliol, en el marc de l’Escola de calor. D’aquesta manera, s’ofereixen no només cursos i tallers pensats per a diferents àmbits professionals, sinó també una proposta escènica per reflexionar sobre la condició de públic i un viatge a la dOCUMENTA (13) de Kassel, amb la finalitat d’aproximar, a aquelles persones interessades, les tendències internacionals de l’art contemporani.

 

Respecte a les accions de documentació, s’hi presenta la primera selecció dels artistes del Camp de Tarragona que conformen L’irradiador, fruit d’una primera convocatòria pública. Un arxiu en contínua actualització i creixement concebut per difondre el seu treball dins i fora del territori.

 

Aquesta publicació té la finalitat de valoritzar la importància d’un projecte com el CA Tarragona per al territori, sobretot per totes les relacions personals i els convenis institucionals que s’han començat a gestar en cada una de les accions i que les fan possibles.

—–
Dates: Presentació dimecres 24 d’abril, a les 19 h. La Capsa Jove, Magatzem 1 de la Tabacalera (Av. Vidal i Barraquer, 21).
Publica: CA Tarragona.
A càrrec de: Carme Crespo (2a. Tinent d’alcalde de Cultura, Patrimoni i Festes) i Cèlia del Diego (directora del CA Tarragona)/presentació de la publicació i de l’acte.
Participa: Quim Packard/acció artíctica i Mireia Sallarès/intervenció pública en el marc de la seva propera exposició «Monuments» al CA Tarragona.

—–

Més informació:

trans-artlaboratori.org/sinapsis/ca-tarragona_publicacio-anual-2012/

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.