3 juny, 2016
Notícia

Posar-se a tocar i cantar

Concert "DO D’ACORDS" (projecte socioeducatiu de l’Associació Integrasons al Mercat de les Flors de Barcelona) i "CANTÀNIA" 2016 (Auditori de Barcelona)

CONCERT DO D’ACORDS
l’Orquestra Infantil i Juvenil del barri de Poble-sec de Barcelona, Do d’Acords, torna al Mercat de les Flors. I aquest cop ho fa amb un concert molt especial amb els músics i ballarins de l’Institut del Teatre.

 

Do d’Acords és un projecte socioeducatiu a través de la música destinat a nens, nenes i joves del Poble-sec. Consisteix en la creació i desenvolupament d’una Orquestra Infantil i Juvenil amb el propòsit d’afavorir la inclusió social i el diàleg intercultural i la cohesió social d’aquest barri de Barcelona, al districte de Sants-Montjuïc.

 

La seva metodologia es basa en l’ensenyament d’instruments musicals i la creació artística comunitària com a mètode ideal per al desenvolupament d’aptituds, el diàleg i la transmissió de valors. Es desenvolupa un model de gestió comunitari i participatiu.
———-
Dates: 8 de juny de 2016. A les 19h.
Mercat de les Flors de Barcelona. C/ Lleida, 59. 
Organitza: Associació Integrasons.
Participa: Instituts Jacint Verdaguer, Carles I, Consell de Cent i XXV Olimpíada de Barcelona.
Col·labora: musics i ballarins de l’Institut del Teatre (Diputació de Barcelona).
———-
Més informació:
facebook.com/IntegraSons

 

 

 

CONCERT CANTÀNIA 2016
Activitat participativa de l’Auditori de Barcelona amb escoles on un cor de fins a 800 nens i nenes d’entre 3r i 6è curs d’Educació Primària canten una cantata que han estat preparant durant tot el curs escolar.

 

Els centres educatius treballen una obra durant l’any a l’aula, amb tres sessions de formació obligatòria per al professorat. El gran final és la interpretació dels alumnes, una experiència musical inoblidable damunt de l’escenari, acompanyats de vuit músics i dos solistes.

 

Babacua: les desventures de Mimí és la cantata d’aquesta 27ª edició, la història d’una noia que busca el seu amor composta especialment per a l’ocasió pel contratenor Jordi Domènech amb lletra de Pere Riera.

 

Més enllà de l’Auditori de Barcelona, la Cantània es representa fins al juny de 2016 a d’altres localitats catalanes, espanyoles i europees com ara El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Brussel·les (Bèlgica) i a tres ciutats alemanyes: Biefeld, Koblenz i Neustadt.
———-
Dates: Del 2 al 6 de juny de 2016.
Auditori de Barcelona (sala Pau Casals). C/ Lepant, 150.
Organitza: Auditori de Barcelona.
Participa: Uns 42.000 escolars i unes 700 escoles.
———-
Més informació:
auditori.cat/ca/cantania-_cat

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.