7 octubre, 2015
Notícia

Pràctiques artístiques i culturals com a metodologia d’aprenentatge

Instal·lació MONSTRUARI (Ingràvid Figueres), programa para JÓVENES PROGRAMADORES (Festival de Cine Europeo de Sevilla) i QUADERN AUDIOVISUAL (Teleduca)

INSTAL·LACIÓ MONSTRUARI A L’INGRÀVID
Instal·lació creada per part de l’alumnat d’escoles de l’Alt Empordà inclosa dins de la programació de l’Ingràvid (Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà) a l’espai públic de Figueres.

 

Aquest treball està coordinat per Trenant, un espai col·laboratiu inter-centres del professorat d’art de secundària de l’Alt Empordà que neix amb el desig d’intercanviar motivacions i experiències educatives. A partir d’aquest desig, es planteja la creació d’un lloc de recerca en què s’investigaran elements de la cultura artística i visual que incloguin la perspectiva de l’alumnat de diversos centres d’ensenyament.

 

En aquesta ocasió, presenten el treball “Monstruari”, una col·lecció de monstres creats a partir de la recerca feta amb 500 alumnes de tot l’Empordà per entorn del concepte de monstre per fer una anàlisi d’aquests registres extrems que no quadren amb allò desitjable socialment.

 

Els estudiants descobreixen, a partir de les criatures monstruoses dissenyades en el món cultural que els envolta, el perquè d’aquestes metàfores, i també tenen la possibilitat d’explorar en la pròpia pell els monstres que s’hi amaguen.
———-
Dates: Del 9 a l’11 d’octubre de 2015.

Plaça de l’Ajuntament. Figueres (Alt Empordà).

A càrrec de: espai col·laboratiu Trenant/coordinació.

Participa: alumnat d’escoles de la comarca.

En el marc de: Festival Ingràvid de Figueres.
———-
Més informació:
sites.google.com/a/xtec.cat/trenant/projecte/monstruari

 

 

 

PROGRAMA JÓVENES PROGRAMADORES (SEFF)
En su próxima edición, el Festival de Cine Europeo de Sevilla (SEFF) va a incluir un programa para incentivar a los adolescentes de entre 12 y 18 años a ser  programadores. Este plan de programación, según ha informado la dirección del certamen a el diario El País (artículo del 24/09/2015: Apto para menores), complementa el ya vigente de Europa Júnior, dirigido a propiciar la asistencia de niños y jóvenes al festival con una selección de cine familiar europeo.

 

El objetivo de la iniciativa, según declaraciones a este mismo periódico de la asociación A Bao a Qu (Cine en Curso), colaboradora en este plan de programadores, es: “permitir a los y las jóvenes considerar que el espacio cultural del cine les pertenece”. La idea es alfabetizar a los jóvenes ampliando su conocimiento sobre el cine europeo, enseñándoles a mirar, a ser críticos, mientras aprenden a elegir, promocionar y presentar una película.

 

Para ello se ha realizado un proceso de trabajo en tres centros educativos de Sevilla, tanto con el alumnado como con el profesorado, con un doble objetivo: motivar a los primeros a hacer documentales desde una mirada crítica y despertar en los segundos el interés por la utilización de la imagen (un lenguaje muy cercano para los estudiantes) como recurso didáctico.
———-
Dates: Del 06 al 14 de noviembre de 2015.

Organiza: Festival de Cine Europeo de Sevilla.
Participa: centros educativos sevillanos.
Colabora: asociación A Bao a Qu (Cine en curso).
———-
Más información sobre el festival:
seffeducacion.eu/jovenes-programadores

 

 

 

QUADERN AUDIOVISUAL DE TELEDUCA
Teleduca presenta en obert aquest quadern audiovisual, una guia completa i senzilla que facilita acostar-se creativament als usos del llenguatge audiovisual i, aprenent fent, submergir-se en els processos de creació audiovisual passant per totes les fases, des del guió i la gravació fins a l’edició.

 

Resulta un material molt útil per a l’alumnat a partir de secundària, adolescents i joves, professorat i totes les persones i els col·lectius socials que vulguin endinsar-se en la creació audiovisual des de l’autoproducció.
———-
Publica: Teleduca. Educació i comunicació.
———-
Accés a la publicació:
es.scribd.com/doc/112422706/Quadern-audiovisual-Teleduca

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.