24 març, 2015
Notícia

Pràctiques comunitàries en dansa

Projecte "CIUTATS EN DANSA" (La Caldera) / Taller "TEENAGE FLOCK" (programa "EN RESIDÈNCIA")

Dos formes de plantejar noves relacions de la ciutadania amb la dansa. Dos estratègies institucionals per promoure la dansa contemporània.

 

 

PROJECTE CIUTATS EN DANSA
Aquest projecte de La Caldera és la continuació de Barris en dansa, que ara surt de Barcelona i es transforma en Ciutats en dansa, amb una primera parada a Sabadell. Es tracta d’una iniciativa de creació comunitària per a gent de qualsevol edat i condició, sense necessitat d’experiència prèvia en dansa.

 

La proposta és la creació d’un espectacle de dansa comunitària a partir del treball realitzat en els tallers conduïts pel director i coreògraf Álvaro de la Peña, que es duen a terme d’abril fins a juliol al Centre Cívic Sant Oleguer i a L’Estruch de Sabadell. L’espectacle es presenta dins del Festival 30 Nits de Sabadell a mitjans de juliol de 2015.

 

Les reunions informatives es fan el 25 de març a L’Estruch i el 26 de març al Centre Cívic de Sant Oleguer.
———–
Dates: 25 i 26 de març (reunions informatives). 
L’Estruch (Sant Isidre, 140) i C.C de Sant Oleguer (Sol i Padrís, 93). Sabadell (Barcelona). 
Organitza: La Caldera. 
A càrrec de: Álvaro de la Peña (Cia. Iliacan)/tallers.
Col·labora: L’Estruch. 
———–
Més informació:
lacaldera.info/ciutats-en-dansa

 

 

TALLER TEENAGE FLOCK
Una acció dirigida pel ballarí i coreògraf Aimar Pérez Galí amb alumnes de l’Institut Menéndez y Pelayo de Barcelona, participants en el projecte EN RESIDÈNCIA, i els «roomers» d’HABITACIÓ 1418, projecte conjunt del MACBA i el CCCB.

 

El projecte parteix d’una premissa: es pot entendre l’adolescència com un estat de transformació constant? Es pot equiparar, per tant, a la dansa, al moviment, al ball? Durant aquest taller els i les joves descobreixen, a través de la dansa, el seu propi cos i el dels altres.

 

Des de 2009, Creadors EN RESIDÈNCIA als instituts de Barcelona posa en contacte la creació contemporània amb estudiants de secundària, per mitjà de la presència continuada de creadors/es als centres educatius.

 

EN RESIDÈNCIA és un programa de l’Institut de Cultura (ICUB) i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat conjuntament amb l’Associació A Bao A Qu. En el marc de la sisena edició d’EN RESIDÈNCIA (2014-2015), l’equip educatiu del Graner-Mercat de les Flors coordina la residència d’Aimar Pérez Galí a l’Institut Menéndez y Pelayo.
———–
Dates: Del 7 de març al 18 d’abril.
Dissabtes, de 17 a 21h. Auditori Convent dels Àngels. Plaça dels Àngels, 5. 08001 Barcelona.
Organitza: Creadors EN RESIDÈNCIA (ICUB i Consorci d’Educació de Barcelona amb A Bao A Qu).
A càrrec de: Aimar Pérez Galí (ballarí i coreògraf)/residència-taller.
Participa: Institut Menéndez y Pelayo, i joves del projecte Habitació 1418 (MACBA-CCCB).
Amb el suport de: Graner-Mercat de les Flors/coordinació residència.
———–
Més informació:
macba.cat/teenage-flock

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.