11 gener, 2021
Agenda

Premi Audiovisual MiCe València 2021

Premi convocat per l’Associació Cultural Jordi el Mussol i dirigit a les produccions escolars de València, a més d’incloure altres categories d’àmbit estatal i internacional, en el marc del Festival Internacional MiCe 2021 (9a Mostra Internacional de Cinema Educatiu).

Aquesta convocatòria dirigida als centres educatius valencians i d’altres àmbits, com l’estatal i l’internacional, s’inscriu dins d’una mostra de cinema educatiu d’àmbit internacional per a infants, joves, professorat i públic en general, amb pel·lícules realitzades per alumnes dins d’entorns d’aprenentatge.

 

La proposta neix l’any 2013 per iniciativa d’un mestre de primària, Josep Arbiol (president de l’Associació cultural Jordi el Mussol), amb experiència en el camp de l’educomunicació en un moment en que l’obtenció del coneixement es realitza mitjançant experiències molt intervingudes i dirigides des dels mitjans de comunicació i les noves tecnologies. L’Associació Cultural Jordi el Mussol té entre els seus fins l’acostament de la cultura de la imatge a la població infantil, el foment de noves formes d’oci, la comunicació audiovisual i l’intercanvi d’idees, i la difusió i promoció de la cultura audiovisual, contribuint al seu lliure accés.

 

 

A més de productorxs dels curtmetratges a concurs, els i les alumnes formen part activa, també, d’un dels jurats dels premis d’aquest festival de cinema itinerant per tota la Comunitat Valenciana. La composició dels diferents jurats del certamen és aquesta:

 

 

> Jurat format per joves de centres educatius estatals i internacionals. L’Associació Cultural Jordi el Mussol triarà el jurat jove que atorgarà un Premi MiCe 2021 (Jurat universitari jove).

 

> Jurat format per professionals de l’audiovisual i de l’educació. La MiCe escollirà el jurat professional que atorgarà un altre dels Premis MiCe 2021 (Jurat professional).

 

> Jurats específics. Es seleccionaran jurats específics per a categories concretes (com ara el de “Dibuixant la Mice”, format per il·lustradorxs i dibuixants professionals).

 

> Premis del públic. Aquests premis s’atorgaran mitjançant el recompte de visualitzacions consolidades als canals Youtube o d’altres específics habilitats per categories.

 

 

El Premi s’estructura en aquestes categories:

 

 

> Mice València: Per a curtmetratges realitzats en entorns educatius del territori valencià, preferiblement en idioma valencià. Amb tres apartats: Educació Infantil fins a 6 anys, Educació Primària fins a 12 anys, Educació Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius fins a 18 anys i FPA.

 

Inclou una altra categoria per a curtmetratges que promoguin la lectura de llibres realitzats en entorns educatius del territori valencià, preferiblement en idioma valencià, amb apartats per nivells educatius.

 

> Mice estatal: Per a curtmetratges realitzats en entorns educatius de l’estat espanyol en qualsevol idioma de l’estat, igualment amb apartats per nivells educatius.

 

> Mice Internacional: Per a curtmetratges de qualsevol país i en qualsevol idioma. Amb dues grans seccions: realitzats per professionals/adults dirigits a la infància i joventut, i realitzats per alumnat (amb categories per nivells educatius).

 

 

A més del Mice-aiccv accessible (Premi convocat conjuntament amb la Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya per a curtmetratges realitzats en entorns educatius de l’estat espanyol en qualsevol idioma de l’estat i subtitulats en qualsevol d’ells, preferiblement en valencià o castellà, valorant-se  el seguiment de normes de subtitulat accessible), Dibuixant la Mice (els i les alumnes dels entorns educatius del territori valencià dibuixen les seves pel·lícules preferides) i La Mice al col·le. Aquesta última proposta, iniciada durant la pandèmia del COVID-19 tot i que ha vingut per quedar-se, està pensada per portar la mostra als centres educatius, amb projeccions de les pel·lícules a les escoles que ho demanin, preferiblement durant el mes del festival, acompanyades d’unes guies didàctiques amb activitats per a cada pel·lícula, per utilitzar l’audiovisual com a mitjà d’aprenentatge.

 

La celebració del festival MiCe 2021 tindrà lloc a València i en altres poblacions valencianes del 3 al 15 de maig de 2021 amb la projecció dels curtmetratges seleccionats en les diverses categories competitives i fora de concurs. Els guardons seran entregats en el transcurs de la Gala de Lliurament de Premis de la MiCe 2021 a celebrar el 15 de maig de 2021 (el lloc i l’hora de la Gala es faran públics a la web de la MiCe).

 

A la web del festival, també es poden veure les pel·lícules guanyadores de les anteriors edicions.

 


 

Dates: Inscripcions fins el 12 de març
El Festival tindrà lloc del 3 al 15 de maig a València i altres ciutats valencianes
Organitza: Associació cultural Jordi el Mussol
Participa: Comunitat educativa dels centres educatius valencians, d’àmbit estatal i internacional
Més informació: micevalencia.com

 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb produccions audiovisuals a l’escola

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.