2 maig, 2022
Notícia

Premi Culturama | 7ª edició

El Premi Culturama llança una nova edició de la seva convocatòria per donar suport a projectes d'innovació social en l'àmbit de la joventut.

El Premi Culturama Innovació Social en Joventut que organiza Culturama (Gestió sociocultural, educació artística i mediació cultural) té com a objecte donar suport a projectes amb caràcter innovador en l’àmbit juvenil que es basen en la posada en marxa d’accions per al desenvolupament comunitari, prenent com a elements d’activació l’art i la cultura, especialment la producció contemporània.

 

La convocatòria culminarà amb una jornada de presentació pública dels projectes finalistes, el lliurament del premi i una publicació que reculli les experiències més destacades de l’edició i que s’editarà el 2023.

 

Aquesta 7ª edició convoca 1 premi, 1 menció d’honor (en homenatge al professional de joventut Rafa Vallés mort en 2021) i 2 accèssits per donar suport a projectes que afavoreixin un enfortiment de la ciutadania inclusiva, implicada, conscient i solidària desenvolupats per joves o dirigits a joves entre els 16 i els 35 anys.

 

Seran objecte d’aquest premi aquelles activitats que impliquin la població juvenil en processos d’apoderament ciutadà actiu, que utilitzin com a eines la creativitat i les arts, que incloguin bones pràctiques en l’àmbit sociocultural i metodologies pròpies de la participació ciutadana.

 

Per a la resolució dels premis s’ha establert un grup de treball format per professionals de joventut de les entitats col·laboradores que patrocinen el premi (veure fitxa tècnica). Aquest equip seleccionarà els projectes finalistes que participaran en la trobada pública i atorgarà els premis.

 

 

Culturama 

 

D’ençà la primera convocatòria l’any 2010, com a empresa de l’àmbit professional de la mediació socioeducativa i de la gestió cultural, Culturama vol contribuir a teixir espais de reflexió i debat per a la millora del context social de la joventut.

 

La iniciativa subratlla la importància del treball en xarxa, reunint professionals d’entitats públiques, del tercer sector i de l’empresa privada que participen en el desplegament de les polítiques de joventut innovadores.

 

 

Dates: Convocatòria oberta fins el 20 de juny

 

> Setembre: Trobada pública de presentació dels projectes seleccionats a l’Espai Jove VLC. Campoamor, 91. 46022 València

 

Convoca: Culturama
Dirigit a: Associacions, col·lectius o persones que desenvolupen activitats per a joves dins de l’Estat Espanyol
Col·labora:
Direcció General (IVAJ), Àrea de Joventut i Esports (Diputació de València), Regidoria de Joventut (Ajuntament de València), Vicerectorat d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat (Universitat Politècnica de València), Vicerectorat d’Inclusió, Sostenibilitat i Esport (Universidad Miguel Hernández d’Elx), Consorci Xarxa Joves.net (Consell Valencià de la Joventut) Associació de Professionals de Joventut (Comunitat Valenciana)
Més informació, bases i formulari: culturama/convocatoria-oberta

 

 

 


#ArchivoVivoPoliédrica: Més sobre convocatòries per a projectes que vinculen les estratègies artístiques amb l’àmbit juvenil


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.