10 octubre, 2022
Notícia

Premi Francesc Candel | Convocatòria oberta

La Fundació Carulla reorienta el Premi Francesc Candel per fer de la cultura una eina per a la cohesió social, posant en diàleg artistes i entitats socials que promoguin la inclusió de persones migrades.

Després de quatre anys des de la seva última edició, la Fundació Carulla convoca el Premi Francesc Candel amb un nou enfocament per posar en diàleg artistes i entitats socials. Aquesta edició dels Candel vol donar continuïtat als aprenentatges generats durant la plenària 2022 del programa Mutare, VulnerArts: com les arts abracen la vulnerabilitat, on els sectors social i cultural ja van establir un diàleg sobre com la cultura i les arts poden ser un vehicle per generar espais segurs de confiança, d’acollida i de generació de vincles.

 

La convocatòria s’adreça a projectes artístics realitzats en col·laboració amb una organització sense ànim de lucre (entitat social, cívica o comunitària) que treballi per la inclusió de les persones migrades i està dotada amb un premi de 15.000€. Per donar continuïtat i estabilitat al projecte premiat, la dotació econòmica es farà en dues fases: 10.000€ en el moment del lliurament i 5.000€ al cap d’un any, prèvia avaluació. És per això que el projecte guanyador haurà de tenir una durada mínima de dos anys, a més de desenvolupar-se a Catalunya.

 

A la Fundació Carulla creuen en el poder de les arts i la cultura en la construcció de solucions per a les persones en situació de vulnerabilitat. En aquesta direcció, l’objectiu d’aquest premi és potenciar projectes cocreats i participatius que promoguin la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat a través de l’art i en coordinació amb entitats socials que treballin amb persones migrades. També es tindran en compte les aliances amb entitats educatives o altres iniciatives que donin valor al projecte.

 

La convocatòria està adreçada a creadorxs amb una trajectòria mínima de dos anys i que acreditin experiència prèvia en el treball amb persones en situació de vulnerabilitat. Els projectes que s’hi presentin, que poden ser inèdits o bé noves fases d’un projecte en desenvolupament que suposin un salt qualitatiu i innovador, han d’incorporar dinàmiques artístiques de manera transversal i integrades en l’activitat de l’entitat social amb qui es treballi.

 

Els àmbits d’actuació entorn dels quals poden tractar els projectes són:

 

> El desenvolupament de la convivència
> El coneixement del context cultural i l’ús social del català
> La sensibilització sobre la cultura de la diversitat cultural
> La participació de dones i joves immigrants en àmbits culturals
> Una visió positiva de la diversitat en els mitjans de comunicació
> El sentiment de pertinença i la construcció d’entorns més inclusius

 

Fundació Carulla

 

Des de fa gairebé 50 anys, la Fundació Carulla treballa per transformar les persones i la societat a través de la cultura i les arts, liderant, impulsant i connectant projectes culturals i educatius que donin resposta als reptes que planteja la societat. Els seus programes més destacats són els Premis Lluís Carulla (que impulsa l’emprenedoria cultural fent possible projectes culturals transformadors), els Premis Baldiri i Reixac (que impulsen la cultura, les arts i la llengua com a eines transformadores en l’educació) i els Premis Francesc Candel. També són impulsors del programa Mutare, com a espai de diàleg, reflexió i acció sobre el poder transformador de la cultura i gestionen l’Editorial Barcino i el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Tarragona).

 

 

Dates: Fins el 27 d’octubre
Convoca: Fundació Carulla
Dirigida a: Artistes amb experiència prèvia en el treball amb persones en situació de vulnerabilitat
Més informació, bases i inscripció: fundaciocarulla/premis-francesc-candel

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes que, des de diversos àmbits artístics, tracten el tema de les vivències migratòries


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.