25 octubre, 2021
Notícia

Prenem la paraula! Cicle feminista #25NJovePoblesec

Cicle d’activitats per a joves coordinat pel Pla Comunitari del barri del Poble-sec de Barcelona amb equipaments i agents socioculturals de proximitat al voltant dels rols de gènere i la prevenció de les violències masclistes.

Es tracta d’un programa d’activitats per a joves d’entre 12 i 29 anys, organitzat per les entitats i serveis juvenils que formen part de la Comissió Jove del Pla Comunitari Poble-sec i els equipaments socioculturals de proximitat del Poble-sec de Barcelona. Així doncs, juntament amb la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix, el Centre Cultural Albareda i el Centre Cívic el Sortidor, la programació d’aquest cicle aplega espais i agents locals d’aquest barri que forma part del Districte de Sants-Montjuïc.

 

L’objectiu del cicle és, a través del teatre, la literatura, el rap, la serigrafia i la il·lustració, reflexionar al voltant dels rols de gènere i la prevenció de les violències masclistes.

 

Entre les activitats que ja s’estan desenvolupant es troben:

 

> Taller de serigrafia El gènere és un parxe amb La Raposa Cooperativa

 

> Taller de teatre social Enredant el gènere de Cúrcuma Cooperativa 

 

> Taller de llenguatge al voltant dels rols de gènere i les violències masclistes amb la sociòloga, educadora i traductora Helen Torres a la Biblioteca Francesc Boix

 

> Taller de rap amb perspectiva de gènere de La Clika Pika al CC Albareda

 

> Taller de dibuix/còmic de Transductores i l’artista Julia S. Palau amb l’alumnat de 1er de Batxillerat de l’IES Consell de Cent que inclou la visita del Museu Nacional d’Art de Catalunya Dones havíeu de ser! Desmuntem els estereotips de gènere a través de la col·lecció

 

Els continguts de tots els tallers conformaran un fanzine comunitari al voltant de les violències masclistes.

 


 

Dates: Octubre-novembre-desembre
Totes les activitats són gratuïtes i amb inscripció prèvia als diferents espais que participen en la programació del cicle
Organitza: Comissió Jove (Pla Comunitari Poble-sec)
Dirigit a: Activitats adreçades a joves d’entre 12 i 29 anys
Participa: CC El Sortidor, CC Albareda, Biblioteca Francesc Boix, Espai 12@16, Centre de Serveis Socials del Poble-sec, Institut Consell de Cent, Nexes, Agència de Salut Pública de Barcelona, Punt InfoJove Paral·lel, Joves Units del Poble-sec, Transductores, La Raposa Cooperativa, Cúrcuma Cooperativa, Helen Torres, La Clika Pika, Julia S. Palau/entre d’altres entitats i agents culturals del Poble-sec (Barcelona)
Suport: CooperaSec, MNAC, Generalitat de Catalunya i Districte de Sants-Montjuïc (Ajuntament de Barcelona)
Més informació: ajuntament.barcelona/sants-montjuic/prenem-paraula-25n-poble-sec

 

 
 
 


 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.