8 setembre, 2022
Notícia

Presentació pública Concomitància UCI Pediátrica

“UCI Pediátrica”, la concomitància a Tenerife del programa Concomitentes (Fundación Carasso), presenta les tres obres artístiques produïdes per aquesta unitat de l'Hospital Universitario Ntra. Sra. de Candelaria com a recta final del seu recorregut.

La concomitància de Tenerife, UCI Pediátrica, presenta a l’Espacio Cultural CajaCanarias les seves tres obres artístiques acabades: un podcast, una història gràfica i una biblioteca mòbil.

 

Aquesta experiència es desenvolupa des del 2018 a la UCI pediàtrica de l’Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria (Santa Cruz de Tenerife) dins del Programa Concomitentes (Fundación Daniel y Nina Carasso) per millorar a través de l’art la cura emocional dels infants ingressats.

 

El recorregut del projecte, que es va iniciar fa quatre anys de la mà del seu mediador, Felipe G. Gil de Zemos98, i un grup de cinc infermers i infermeres de la Unitat de Cures Intensives de Pediatria de l’hospital, vol aportar eines al personal d’infermeria per atendre la cura emocional dels seus pacients. En la cerca d’aquests recursos, aquesta UCI pediàtrica s’ha convertit en la promotora de les produccions culturals que es presenten ara.

 

En aquesta presentació pública participaran, també, el mediador, Felipe G. Gil; els infermers i infermeres membres del grup de “comitentes” (Quique Chinea, Lili Quintero, Ruymán Miranda, Seve Torres i Laura León) i els artistes a càrrec de les obres:

 

> Elena Cabrera, que ha està al capdavant del podcast, que consta d’una temporada de cinc capítols.

> El Hematocrítico, que ha ideat la història gràfica, il·lustrada per l’artista canària Cynthia Hierro.

> Artemi Hernández, l’arquitecte canari de l’Oficina de Innovación Cívica, que ha construït una biblioteca mòbil

 

També es comptarà amb la participació del coordinador de Concomitentes, Fran Quiroga, i la mediadora de Nouveaux Commanditaires i antiga integrant de la Fundación Carasso, mecenes fundadora de Concomitentes a Espanya, Anastassia Makridou-Bretonneau.

 

Al bloc UCI Pediátrica es poden trobar totes les entrades i informacions relacionades amb aquest projecte i el seu procés, com per exemple entrevistes el personal d’infermeria participant. També podeu consultar la notícia Concomitàncies entre art i infermeria publicat a Polièdrica sobre l’article dedicat en aquesta experiència per la revista Enfermería en Desarrollo.

 

Concomitentes

 

Plataforma creada el 2018 per al desenvolupament d’un programa i una metodologia on la societat civil busca resposta a les seves necessitats mitjançant la producció artística contemporània. És el resultat d’un procés de treball entre la Fundación Daniel y Nina Carasso (dins del seu àmbit d’actuació vinculat a l’art ciutadà) amb un grup de mediadorxs, entre ellxs Felipe G. Gil, membre de ZEMOS98 (cooperativa de recerca i producció cultural de Sevilla) i del programa a Canàries i Andalusia.

 

 

Dates: 15 de setembre
20h. Espacio Cultural CajaCanarias. Plaza del Patriotismo, 1. 38002 Santa Cruz de Tenerife
Organitza: Programa Concomitentes (Fundación Daniel y Nina Carasso)
A càrrec de: Felipe G. Gil (Zemos98)/Mediador de la concomitància a Tenerife
Participa: Personal d’infermeria de l’UCI pediàtrica Hospital Universitario Ntra. Sra. de Candelaria (Santa Cruz de Tenerife); Elena Cabrera, El Hematocrítico, Cynthia Hierro i Artemi Hernández (Oficina de Innovación Cívica)/Artistes
Més informació: concomitentes.org

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes entre art i salut


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.