3 juny, 2022
Notícia

#Prisma maig | Recull de premsa i podcasts

Recopilatori dels continguts que, des de diferents mitjans de comunicació, s'han anat publicant sobre arts i educació, arts i cultura comunitàries i altres àmbits d'interès de "Polièdrica" al llarg del mes de maig.

Donar una ullada als articles i podcasts que des de Polièdrica hem anat rastrejant durant el maig ens permet prendre el pols a l’interès que la cultura i les arts creades amb i des de la ciutadania desperten en els mitjans de comunicació

 

ART I EDUCACIÓ


 

 

L’art d’ensenyar les arts
12 de maig de 2022 | El Núvol

Llegir +

L’Institut del Teatre obre una nova convocatòria del Postgrau de les Arts Escèniques i l’Educació dirigit a formar docents en l’aplicació d’eines escèniques a les aules.

 

Narrar els projectes d’aula en forma de llibre
12 de maig de 2022 | El Diari de l’Educació

Llegir +

L’Escola El Puig va iniciar la seva activitat el setembre de 1970 amb un grup de famílies que volien aconseguir una escola que fos catalana, plural, laica, coeducadora, cooperativa i activa.

 

Art i educació, unides per fomentar l’aprenentatge a l’etapa d’Infantil
20 de maig de 2022 | El Diario de Teruel

Llegir +

L’alumnat de l’assignatura d’Educació visual i plàstica del grau de Magisteri d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials i Humanes del Campus Universitari de Terol presenta les seves propostes de joc inspirades en instal·lacions artístiques.

 

El paseo como exploración pedagógica sujeta al azar
24 de maig de 2022 | El Diari de l’Educació

Llegir +

La tierra bajo mis pies (La Liminal) busca posar-nos a passejar amb sentit educatiu. Les seves autores, Beatriz Martins i Yolanda Riquelme, recolzen la idea que l’espai urbà ofereix una inesgotable font per a l’aprenentatge conscient.

 

Eliseu Ribes: «Qualsevol persona ha de poder tenir accés a la pràctica artística»
26 de maig de 2022 | El Diari de l’Educació

Llegir +

Amb motiu de la ‘Setmana Internacional de l’Educació Artística’, s’ha volgut centrar la mirada en l’Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua.

 

 

PodcastsSelecció maig 2022

Interarts Foundation
Episodi 4: Una conversa amb Daniela Rea
11 de maig de 2022

Conversa amb la periodista mexicana, Daniela Rea, sobre drets humans i drets culturals; sobre aquelles noves narratives que poden ajudar a explicar el món on vivim; i sobre com les arts i la creativitat poden ser eines vàlides per empoderar a les persones.

 

Diseño y Diáspora
332. APRENDER EN COMUNIDAD 1. La fuerza de los iguales (España). Una charla con Elisa Rodríguez Higueras y José Ignacio Artillo Pabón

Elisa Rodríguez Higueras i José Ignacio Artillo Pabón treballen a Andalusia en processos de codisseny amb comunitats d’iguals. En aquesta entrevista ens parlen sobre les comunitats de pràctica i el treball col·laboratiu que acompanyen.

 

Xamfrà
#6 L’amic imaginari
13 de maig de 2022

Sisè programa de ràdio de L’amic imaginari amb la Marina Garcés i la col·laboració de Ràdio Xamfrà on es parla de l’amistat. Cada divendres, quinzenalment, es pot escoltar un nou programa.

 

Xamfrà
#7 L’amic imaginari
27 de maig de 2022

Setè programa de ràdio de L’amic imaginari amb la Marina Garcés i Ràdio Xamfrà sobre l’amistat.

 

 

COMUNITARI


 

El cantant de Txarango se suma a ARTransforma
9 de maig de 2022 | El Punt Avui

Llegir +

L’associació ARTransforma compta amb el suport del cantant de Txarango, Alguer Miquel, en l’espectacle Capgirar, presentat el 15 de maig al Mercat de les Flors.

 

“Connectar amb la pròpia capacitat creativa genera un altre punt de partida davant la vida”
16 de maig de 2022 | Social.cat

Llegir +

Marta Esteve ho té molt clar, i no dubta ni un segon: la cultura ha de donar resposta als reptes socials per ser realment transformadora.

 

Art i transformació: qui assumeix el risc?
17 de maig de 2022 | Social.cat

Llegir +

El nostre estat té l’obligació, pels compromisos adquirits amb diferents organismes internacionals, de garantir el dret a la cultura de la ciutadania tenint en compte la seva diversitat.

 

Donar resposta a la vulnerabilitat a través de l’art
18 de maig de 2022 | Social.cat

Llegir +

 L’experiència creativa, ajuda a les persones que estan passant per situacions de vulnerabilitat per sortir-se’n? Des de la Fundació Carulla defensen que sí.

 

Ricardo Pérez-Hita: “La cultura comunitària és inevitable i passa constantment”
18 de maig de 2022 | Xarxa.net

Llegir +

Com explica una pel·lícula dels anys cinquanta el present del Raval? Com s’interpreta avui un film rodat fa vint anys? LaLaberinta és una cooperativa especialitzada en temes de memòria.

 

“La música és una eina social de primeríssim ordre” Entrevista a Nando Cruz
27 de maig de 2022 | Interacció

Llegir +

Amb motiu del curs ‘Les músiques urbanes i la seva repercussió social i cultural’, celebrat els dies 26 i 28 d’abril de 2022, es va entrevistar el crític musical Nando Cruz.

 

 

MitjansBreu descripció
El Núvol
Diari digital de cultura en català. Actualitat i opinió sobre llibres, art, teatre, música, cinema, cultura digital i pensament. També publiquen ebooks i la revista anual en paper.
El Diari de l’Educació
És un espai de periodisme compromès amb l’educació, i un punt de trobada per a l’anàlisi, la reflexió i l’intercanvi de tota la comunitat educativa dels territoris de parla catalana.
El Diario de Teruel
El diari local de Terol on trobar l’actualitat de la ciutat.
El Punt Avui
Sorgit el 2011 per la conjunció entre El Punt i l’Avui, és un diari de referència al territori català amb edició pròpia per a la província de Girona.
Social.cat
Projecte de l’associació Xarxa Digital Catalana (Xadica) l’objectiu del qual és ser un punt de referència de l’actualitat dels serveis i de l’acció social de Catalunya. 
Xarxanet
Té per objectiu enfortir les entitats i millorar la tasca de les persones voluntàries per tal de reforçar un sector que permet la transformació i la millora de la nostra societat.
Interacció
El blog d’intercanvi de coneixements i experiències, amb esperit cooperatiu al servei de les polítiques culturals locals, del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona.
Podcast de Interarts Foundation Aquesta sèrie de podcasts està orientada a difondre, mitjançant la visió de diferents expertxs, els valors i el coneixement de la gestió i la cooperació cultural de la Fundació Interarts.
Diseño y diáspora
El podcast de disseny social en espanyol i portunyol. Converses entre una dissenyadora i altrxs.
L’amic imaginari 
Ràdio Xamfrà és un espai d’aprenentatge de tot el procés de creació d’un programa de ràdio, on hi trobem el podcast sobre l’amistat presentat per Marina Garcés.