30 juliol, 2021
Notícia

Habita La Torre

Procés de participació ciutadana promogut per l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Generalitat Valenciana) amb la coordinació de Carpe l’objectiu del qual és implicar al veïnat del barri de La Torre (València) en la seva reactivació.

La impulsora d’aquest procés participatiu és l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl-EVha (Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Generalitat Valenciana), l’instrument encarregat, entre d’altres funcions, del desenvolupament de les polítiques d’habitatge i la seva gestió. Hi col·laboren la Regidoria de Pobles (Ajuntament de València), l’Alcaldia La Torre-Faitanar i l’Institut Valencià d’Edificació-IVE (Generalitat Valenciana), suposant un canvi de paradigma en la manera de fer política en situar les persones i les seves necessitats al centre del debat urbanístic.

 

A finals del 2021 s’engegaran les actuacions en el nou sector de creixement de La Torre i, per incorporar les necessitats reals de les veïnes i veïns en aquesta transformació, s’obre un procés participatiu on treballar conjuntament propostes a nivell urbà i social. Aquesta antiga pedania de València és ara un poble invisibilitzat, un barri perifèric situat al sud de la ciutat on amb l’esclat de la bombolla immobiliària es van anar projectant tot tipus d’infraestructures i projectes megalòmans a costa de l’horta, deixant que els interessos especulatius privats passessin per sobre dels interessos col·lectius de la seva població.

 

Aquest vol ser un espai de diàleg entre l’Administració i la ciutadania per detectar problemes, recollir necessitats i prioritzar actuacions. Sota la coordinació de Carpe (Estudi de disseny que treballa des d’un enfocament experimental i col·laboratiu en innovació urbana, participació ciutadana i arquitectura col·lectiva), al llarg de diferents sessions participatives es treballarà en la sostenibilitat urbana i social de la totalitat del municipi de La Torre, incloent barri històric i nous sectors.

 

Entre setembre i octubre es realitzaran tallers presencials al barri i altres activitats, com sessions informatives o taules temàtiques, per implicar les agrupacions de mares i pares, l’associació de veïns i veïnes o altres entitats, com ara la Plataforma Per l’Horta, en la presentació de propostes i l’elaboració de conclusions d’aquest procés participatiu.

 


 

Dates: Setembre-octubre
Ja està oberta la preinscripció per als tallers
Organitza: EVha (Generalitat Valenciana)
A càrrec de: Carpe/Coordinació
Col·labora: Regidoria de Pobles (Ajuntament de València), Alcaldia La Torre-Faitanar, IVE (Generalitat Valenciana)
Més informació i preinscripció tallers: habitalatorre.com

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies i articles sobre processos participatius entorn de la vida a la ciutat

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.