19 gener, 2023
Notícia

Programa Fes! Cultura #AccióMigrant | Convocatòria 2023

Nova convocatòria d’aquest laboratori de Connectats Cooperativa per tal que artistes migrants residents a Barcelona desenvolupin projectes culturals d’impacte social a la Fabra i Coats de Barcelona.

Connectats Cooperativa, entitat resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona, ha obert la convocatòria d’una nova edició del programa Fes! Cultura #AccióMigrant, dirigida a artistes i persones creatives migrants residents a Barcelona amb una proposta artística o cultural que vulguin convertir en un projecte transformador.

 

Fes! Cultura es defineix com una incubadora de projectes culturals d’impacte social amb dues línies d’actuació: #AccióJove (programa de formació en gestió cultural comunitària amb joves de secundària) i #AccióMigrant (itinerari formatiu dirigit a artistes i creadores d’orígens diversos a Barcelona).

 

La programació prevista d’#AccióMigrant inclou workshops, assessories personalitzades, recursos en línia, jornades de networking i esdeveniments de comunitat, on es dissenyen i concreten projectes culturals antiracistes i en defensa del dret a migrar. Al llarg de 14 setmanes, les artistes i promotores culturals participaran en workshops col·laboratius de disseny de projectes culturals d’impacte social, desenvolupats i implementats per l’equip de Connectats Cooperativa, estudiants del Màster en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona i professionals convidats.

 

En la selecció de projectes es valoraran aquelles propostes vinculades a qualsevol pràctica artística o cultural que tinguin potencial per parlar d’antiracisme, diversitat cultural i/o dret a migrar.

 

 

Connectats Cooperativa

 

Entitat radicada a Barcelona que promou el desenvolupament de programes culturals i educatius interdisciplinaris que activen la col·laboració entre artistes, educadorxs, mediadorxs, gestorxs culturals i comunitats locals, amb la finalitat d’abordar reptes socials i provocar canvis a través de l’acció.

 

Ajuda a organitzacions públiques i privades compromeses amb el bé comú a aconseguir els seus objectius socials, alhora que es consolida com una entitat cultural que atén a un model cooperatiu i sostenible.

 

 

Dates: Fins el 26 de gener

El programa es desenvoluparà del 2 de febrer al 18 de maig a la Fabra i Coats. C/ Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona

Convoca: Fes! Cultura (Connectats Cooperativa)
Dirigit a: Artistes o persones creatives migrants residents a Barcelona
Col·labora: Fabra i Coats, Màster en Gestió Cultural (UB), CEPS Projectes Socials i PlantaUno

Suport: Ajuntament de Barcelona,
Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, i Fundació “la Caixa”
Més informació i inscripcions: fescultura.org/programa

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes que, des de diversos àmbits artístics, tracten el tema de les vivències migratòries


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.