29 novembre, 2021
Notícia

Projecte Empelt. Convocatòria

Projecte del MNAC i la PAAC per donar suport a la creació local i la recerca en l’àmbit de la museografia amb 4 beques per a artistes que s’incorporaran a les taules de treball en què el museu desenvolupa diferents projectes.

Convocatòria oberta per accedir a les beques que s’ofereixen des del projecte Empelt, un prototip de col·laboració entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC) —entitat sense ànim de lucre que vetlla per la cohesió social i la professionalització del col·lectiu d’artistes visuals—.

 

Aquesta convocatòria és una resposta a les reivindicacions del teixit creatiu de la ciutat de Barcelona per a la implicació dels centres d’art en la creació i la investigació durant la crisi de la COVID-19. Per a fer-ho possible, s’atorgaran quatre beques per a artistes que “s’empeltaran” a diferents taules museogràfiques del Museu Nacional.

 

El programa es desenvolupa a la manera d’una residència de 6 mesos al MNAC, en la qual els projectes seleccionats treballaran conjuntament amb els equips del museu en les diferents taules de treball que estan definint, elaborant i executant projectes de la institució. Cada projecte estarà gestionat per unx artista.

 

Els àmbits de treball són els següents:

 

Taula

Romànic

Treballa en l’elaboració i renovació dels continguts i la narrativa de la col·lecció d’art romànic del Museu Nacional

Taula

Accessibilitat/

Sostenibilitat

Col·laboració en la implementació d’un pla integral que garanteixi l’accés universal a tots els recursos del museu
Centre de RecercaAglutina la Biblioteca i l’Arxiu i està elaborant un pla per a posar en valor els seus fons, molt extensos i en gran part encara inaccessibles públicament
Àmbit d’EducacióS’està replantejant tota la proposta del MNAC per a la comunitat educativa i també per a les persones visitants, tant pel que fa a les activitats presencials com a les de proximitat o a la nova plataforma virtual de continguts

 

La convocatòria està oberta a projectes d’artistes residents a Catalunya interessats en participar en els processos de treball del MNAC. La comissió de selecció estarà formada per 2 membres en representació del MNAC, dels quals un serà de la plantilla del propi Museu Nacional i un altre de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, i 2 membres a proposta de la junta de la PAAC.

 


 

Dates: Fins al 30 de novembre
La relació dels artistes seleccionats es farà pública a partir del 15 de desembre a les webs del MNAC i la PAAC
Organitza: MNAC i PAAC
Dirigit a: Artistes residents a Catalunya 
A càrrec de: Comissió formada per 2 membres en representació del MNAC i 2 a proposta de la PAAC/Selecció dels projectes
Més informació i bases de la convocatòria: museunacional/projecte-empelt

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb convocatòries i arts visuals

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.