7 juliol, 2016
Notícia

Projectes artístics comunitaris des de la formació i la creació conjunta

"VULNUS", una performance a l’espai públic que explora la vulnerabilitat (dins del projecte "desPLAÇA’t" de transFORMAS) i nova estrena del projecte "RITME EN EL TEMPS" de l’Antic Teatre de Barcelona (dins de la programació del Festival Grec 2016)

VULNUS, UNA PERFORMANCE A L’ESPAI PÚBLIC QUE EXPLORA LA VULNERABILITAT

 

Vulnus és la nova producció de transFORMAS fruït del segon any del projecte desPLAÇA’t. Es tracta d’una performance resultat d’un procés de recerca escènica, reflexiva i vivencial a partir de les següents preguntes: Què és per tu la vulnerabilitat? On és la vulnerabilitat? Com gestionar la vulnerabilitat de l’altre? Què fer amb el patiment que provoca la vulnerabilitat? Som capaços de cuidar-nos? Com?

 

El projecte Vulnus ha habilitat un espai d’experimentació i ha permès als participants interrogar-se i problematitzar col·lectivament sobre les imatges de la vulnerabilitat i el patiment, dins i fora de nosaltres.

 

Des de l’inici del procés de creació es va activar un grup a Facebook per visibilizar-lo, introduir les reflexions dels visitants de la pàgina, preguntar-se i (re)preguntar-se sobre les diferents mostres presentades. Per dialogar públicament sobre aquests temes i deixar de fer “com si” no existissin. Al mateix Facebook es poden veure càpsules setmanals de vídeo-fotografia que il·lustren el procés (veure enllaç).

 


 

Dates: Del 3 al 9 de juliol de 2016, de 11 a 14h
Diferents espais públics de Barcelona (consultar enllaç)
Organitza: transFORMAS, dins del seu projecte desPLAÇA’t centrat al barri de Navas del districte de Sant Andreu de Barcelona, en el marc del seu pla de desenvolupament comunitari
Més informació: facebook.com/proyectovulnus

 

 

 

 

 

NOVA ESTRENA DEL PROJECTE RITME EN EL TEMPS

 

Ritme en el Temps, el projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre al barri de Sant Pere i el Casc Antic de Barcelona, presentarà les seves memòries dins de la programació del Festival Grec 2016.

 

L’Antic Teatre aposta per un model de centre cultural on l’arrelament a la comunitat territorial hi tingui un paper fonamental i vertebrador. És per això que des de l’any 2011 està desenvolupant un projecte comunitari amb els veïns i veïnes del seu context més immediat.

 

Sant Pere és un dels districtes de la ciutat amb major nombre de persones que viuen soles per això es va decidir començar a treballar amb el col·lectiu de gent gran. El principal objectiu del projecte és lluitar contra l’aïllament social i vital d’aquest col·lectiu a través de la creació artística.

 

El projecte comunitari de l’Antic Teatre consisteix en la realització de tallers de dansa i moviment dirigits a la gent gran i la presentació de mostres artístiques de forma regular durant l’any. Amb això es fa accessible el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i cohesió social. De la mateixa manera es fan més visibles les necessitats i formes d’expressió de la gent més invisible del barri: la gent gran.

 


 

Dates: 19 i 20 de juliol de 2016
Antic Teatre. Verdaguer i Callís 12. 08003 Barcelona
Organitza: Ritme en el Temps és un projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre
En el marc de: Aquesta nova estrena es fa dins de la programació Festival Grec 2016
Més informació: tea-tron.com/anticteatre/ritme-en-el-temps-presentara-les-seves-memories-al-grec

 

 

 

 

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.