22 setembre, 2019
Notícia

Projecte FSP + Consulta Jove

Projecte fruit de la col·laboració entre El Graner (Centre de Creació de Dansa i Arts Vives) i la Casa Jove de la Marina (Sant Pere Claver Fundació Sanitària) que té com a objectiu construir una eina basada en les tecnologies teatrals que pugui ser implementada com a recurs terapèutic a la Casa Jove de la Marina. Per a això, es compta amb el dramaturg Roger Bernat, especialitzat en teatre immersiu.

El Graner (Centre de Creació de Dansa i Arts Vives) i la Casa Jove de la Marina (Sant Pere Claver Fundació Sanitària) són dues institucions que acullen persones que necessiten un espai de recerca i acompanyament. Ambdues són espais de trobada i provisió de recursos, i treballen juntes en aquest i altres projectes que complementen les seves àrees de recerca i atenció, i reforcen els vincles de cooperació entre entitats del barri de la Marina a Barcelona.

 

Aquest projecte vol fugir de categories binàries per a desafiar qualsevol lògica imposada de normalitat i reflexionar sobre la complexitat del treball artístic comunitari i en l’àmbit sanitari. Elena Carmona (directora artística del Graner) i Ariadna Miquel (cap de projectes del Graner) conviden a Roger Bernat, especialitzat en teatre participatiu o immersiu, a iniciar un procés de recerca amb l’objectiu de crear un recurs que es pugui utilitzar en centres per a joves.

 

Pot l’espai creatiu possibilitar un nou lloc de trobada entre dues realitats, que permeti a l’adolescent explicar-se de manera diferent? Com elaboren els adolescents el seu relat? Quines eines poden trobar fora de la clínica per a construir-se com a subjectes? Com són les veus i quines experiències travessen els cossos d’aquests joves? Què ens diuen? Què callen? A partir d’aquestes i altres qüestions el projecte reflexiona sobre la salut mental i el cos (físic, institucional, mental, social, urbà, afectiu, polític, etc.). Un repte per a l’educació entesa com a pràctica investigativa i expandida.

———-

Dates: Des de setembre de 2019 fins juny de 2020

Organitza: El Graner (Centro de Creación de Danza y Artes Vivas) i la Casa Jove de La Marina (Sant Pere Claver Fundació Sanitària)

A càrrec de: Roger Bernat

Participa: grup de joves de la Casa Jove de La Marina; Jèssica Palau i Toni Vidaechea (educadores)

Suport: Pla de Barris de La Marina

———-

Més informació:

granerbcn.cat/barrios/projecte-fspc-consulta-jove

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.