15 setembre, 2021
Notícia

Publicació IntersECCions: Educació, Cultura, Comunitat

Amb aquesta publicació es celebren els cinc anys de vida d’aquest programa municipal impulsat per l’Ajuntament del Prat de Llobregat amb els centres educatius públics, centres culturals, i entitats i serveis de la ciutat.

La publicació aprofundeix en els objectius i el plantejament global i de ciutat del programa IntersECCions per fer visible i compartir, amb les persones que hi col·laboren i amb la ciutadania, la diversitat de les propostes i vivències aplegades al llarg d’aquests cinc anys del seu desplegament al Prat de Llobregat.

 

S’hi poden trobar, organitzades segons els cinc àmbits de treball d’IntersECCions (Lectura, Impuls de l’Anglès, Educació en les arts, Coneixement de la ciutat i Coneixement científic, tecnològic i digital), opinions i experiències en primera persona d’alumnes, famílies, voluntarixs, docents, educadorxs, dinamitzadorxs i equips directius que han participat i participen del programa.

 

Aquests continguts venen acompanyats amb reflexions d’expertxs, tant de l’àmbit educatiu com cultural, que situen els reptes del programa en el marc dels debats actuals al voltant dels drets culturals i el dret a una educació de qualitat i equitativa. Els i les expertxs participants són: Jordi Baltà Portolés (Consultor a Trànsit Projectes. Expert de la Comissió de Cultura de la CGLU i de la Convenció sobre la Diversitat de la UNESCO), Judit Vidiella i Pagès (Doctora en Belles Arts per la UB. Docent a l’ERAM-UdG. Pedagogies Culturals i Feministes), Edgar Iglesias Vidal (Professor Lector Serra Húnter Programme del Departament de Pedagogia-UdG i membre del Grup de recerca LIBERI en infància, joventut i comunitat) i Mireia Civis Zaragoza (Mestre, pedagoga i doctora en Pedagogia. Professora titular de la FPCEE Blanquerna-URL i investigadora del Grup de recerca PSITIC).

 

La publicació posa de relleu l’aposta política d’IntersECCions, un programa per fer front a reptes de ciutat, que planteja el seu desenvolupament des de la corresponsabilitat amb tots els centres educatius públics, centres culturals, i entitats i serveis de la ciutat que formen part de l’ecosistema educatiu i cultural del Prat de Llobregat.

 

 

IntersECCions és una iniciativa de ciutat impulsada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat i realitzada en col·laboració amb 12 centres i programes culturals, 31 centres educatius, 8 serveis i comunitats educatives i 4 entitats culturals, a més de comptar amb la participació puntual d’un gran nombre d’entitats i serveis municipals.

 

Des dels seus inicis l’any 2016, el programa és possible gràcies a la implicació de, segons dades del curs 2019-20, 380 professionals: docents, educadorxs, dinamitzadorxs, tècnics i tècniques municipals i altres professionals dels àmbits educatiu i cultural. Totxs ellxs treballen de manera conjunta per impulsar al voltant de 51 projectes, 4 projectes en xarxa i 11 entorns d’aprenentatge cada curs.

 

 

 

Data de publicació: Juliol 2021
Presentada el 9 de setembre en el marc de la inauguració del curs 2021-2022
Publica: Ajuntament del Prat de Llobregat
A càrrec de:
Oficina Tècnica d’IntersECCions
Més informació i accés a la publicació: elprat.cat/interseccions

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més publicacions entorn de les comunitats educatives 


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.