3 març, 2021
Notícia

Reshape: prototips compartits per a reimaginar les formes de treballar en l'art

Publicació en obert dels resultats del projecte Reshape, iniciativa conjunta entre entitats i agents d'Europa i el Mediterrani per a investigar alternatives cap a entorns artístics més justos, sostenibles i solidaris amb la participació de Wikitoki, Sarean i Karraskan.

Reshape és un procés de col·laboració que, entre 2019 i 2020, ha reunit artistes, organitzacions i persones treballadores en el món de l’art per a pensar models organitzatius innovadors en les pràctiques artístiques contemporànies. La iniciativa està impulsada per 19 organitzacions artístiques d’intermediació a Europa i el sud del Mediterrani, entre elles les organitzacions basques Wikitoki, Sarean i Karraskan. Un projecte que ha comptat amb finançament de la Comissió Europea dins del Programa Creative Europe de la UE.

 

Els resultats de Reshape s’han recollit en la publicació Reshape: a Workbook to reimagine the art world, disponible en format digital, i que aviat es publicarà en paper. Durant el 2021, també es realitzaran activitats per a donar a conèixer els resultats i els materials sorgits durant el procés.

 

Com promoure el valor de l’art en el teixit social, quin paper pot tenir en la construcció col·lectiva de ciutadania o com crear models de governança més inclusius són algunes de les preguntes a les quals Reshape ha volgut donar resposta. El resultat, un conjunt de 9 prototips, disponibles perquè organitzacions i artistes puguin adoptar-los i fer-los seus en les pràctiques quotidianes.

 

Entre aquests prototips, un joc de cartes dirigit a equips que comencen a treballar junts, The gamified workshop toolkit, un manual de práctiques per a artistes que treballen en entorns transnacionals o un projecte sobre l’impacte de l’art en el teixit social, Value of Art in Social Fabric.

 

En el marc de Reshape, i com a resposta a les carències detectades en el seu entorn local, Wikitoki (laboratori de pràctiques col·laboratives), Sarean (espai cultural comunitari de Bilbao) i Karraskan (associació professional per a la innovació en cultura i la cultura de la innovació a Euskadi) han desenvolupat Artoteka. Es tracta d’una plataforma de mediació artística, també inclosa a l’arxiu de Polièdrica, que proposa el préstec d’obres d’art per a portar-lo a entorns domèstics i obrir-lo a públics diversos.

 


 

Data de publicació: Febrer de 2021
El projecte Reshape se ha desenvolupat entre 2019 i 2020
Publica: Projecte Reshape
Suport: Programa Creative Europe (EU)/Finançament de Reshape
Més informació: wikitoki/reshape-prototipos-para-reimaginar-formas-de-trabajar-en-arte

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb pràctiques artístiques i innovació

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.