11 abril, 2022
Notícia

QUAM Jove 2022: L’art que té cura de la terra

La 3ª edició de les estades creatives a la natura d’ACVic per tal que infants de 8 a 12 anys experimentin amb les possibilitats de l’art es centra en explorar la relació a tres bandes entre art, cura i natura.

La QUAM Jove, l’estada a la natura que ACVic Centre d’Arts Contemporànies organitza anualment perquè els infants descobreixin l’art contemporani i treballin la seva creativitat, se centrarà enguany en explorar la relació a tres bandes entre art, cura i natura. Es tracta d’un taller intensiu per a infants de 8 a 12 anys, en el marc de la QUAM, una activitat d’investigació, debat, formació i producció, especialitzada en l’àmbit de l’art contemporani.

 

Amb el títol Sense Sabates, aquesta 3ª edició parteix del precepte “l’art que té cura de la terra” i posarà en contacte els infants amb artistes contemporanis que “s’apropen a la natura” des de diferents disciplines i amb creadorxs que denuncien el maltractament mediambiental.

 

Durant quatre dies, els infants faran una estada al municipi de l’Esquirol, en una casa ubicada en plena natura al Cabrerès (Osona), on realitzaran tallers artístics i rebran els ensenyaments de diversos artistes per tal d’aprendre a expressar-se a través de l’art contemporani. També realitzaran activitats com excursions, jocs de lleure, gimcanes, descoberta de l’astronomia, etc.

 

Els continguts de cada jornada s’estructuraran en funció de la disciplina de l’artista convidat/da:

 

12/07Creació de la llibreta personal per recollir les vivències de l’estada
13/07Treball des de les arts visuals, la pintura i la ceràmica
14/07Treball des de les arts escèniques, la performance i la dansa
15/07Treball des de la literatura, l’art sonor i la poesia

 

També es rebrà la visita d’expertxs d’altres àmbits perquè els nens i nenes descobreixin el paisatge que els envolta i la flora i fauna que l’habita i les estrelles a la nit. 

 

 

QUAM Jove

 

El relleu de la QUAM, espai referent de debat i reflexió

 

La QUAM Jove ha pres el relleu de la QUAM, acrònim sorgit de la Quinzena d’Art de Montesquiu, que es va dur a terme per primera vegada l’any 1978 quan algunxs artistes van organitzar tallers d’arts gràfiques i pintura sota l’impuls de la Diputació de Barcelona.

 

L’esperit de formació que en va motivar l’aparició el va recollir H. Associació per a les Arts Contemporànies, entitat que es va fer càrrec d’organitzar la QUAM al 1992. En tot aquest temps, l’esdeveniment ha consolidat el seu paper pioner de promotor d’iniciatives i debat sobre la interconnexió entre art contemporani i educació. Aquest mateix esperit el recull la QUAM Jove que s’adreça a un públic infantil en format d’estada creativa a la natura i que el 2022 arriba a la seva 3ª edició després que la pandèmia obligués a cancel·lar la del 2021.

 

 

Dates: Inscripcions fins el 30 de juny
Estada del 12 al 15 de juliol. L’Esquirol (El Cabrerès, Osona)
275€ per participant (220€ participants d’anteriors tallers d’ACVic)
Organitza: ACVic
Dirigit a: Infants de 8 a 12 anys
Més informació: acvic.org/quam/sense-sabates

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives que lliguen educació, art i natura


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.