13 gener, 2021
Notícia

Quan el Born era un barri: Arqueologia d’un mercat desaparegut

Trobada en línia organitzada pel BornLab (El Born CCM) i l’Observatori de la Vida Quotidiana sobre la memòria veïnal al voltant de la vida al barri del Born de Barcelona abans que el procés turistitzador acabés amb bona part del seu teixit social.

Utilitzant la fotografia com a disparador de memòria, i de la mà d’antics veïns i veïnes preocupats per preservar fons fotogràfics del barri, es vol generar una conversa virtual sobre com es vivia al Born de Barcelona en el temps del mercat de fruita i verdura, previ a l’inici del procés turistitzador que va acabar amb bona part del seu teixit social.

 

Es tracta d’una de les activitats del BornLab. Laboratori ciutadà de memòries del Born Centre de Cultura i Memòria (El Born CCM) i s’ha organitzat juntament amb l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) en col·laboració amb participants del grup de Facebook “Eres del Borne si (el auténtico grupo)”.

 

El BornLab és un programa que impulsa projectes col·laboratius i la cocreació amb gents del seu entorn. Aquesta activitat s’emmarca dins dels processos de treball i creació comunitaris amb entitats del barri i des d’un treball amb diversitat de llenguatges artístics i experimentals. En aquest cas es treballa amb un grup de Facebook creat per compartir experiències entre persones vinculades al Born i a través de la fotografia amb OVQ, espai autònom de recerca que combina les eines pròpies de la investigació social amb la potència evocadora de les arts visuals.

 

La trobada serà enregistrada i es vincula a una altra proposta d’El Born CCM, l’Arxiu Visual del Born (AVB), un projecte de construcció col·laborativa de la memòria històrica del mercat del Born i del barri que l’envolta, desenvolupat per QVD juntament amb antics treballadors/es, veïns i veïnes i entitats diverses, per configurar un arxiu audiovisual viu, consultable a Internet i ampliable al llarg del temps.

 


 

Dates: 14 de gener. De 18 a 19h
Organitza: BornLab (El Born CCM) i Observatori de la Vida Quotidiana
Col·labora: Grup de Facebook “Eres del Borne si (el auténtico grupo)”
En el marc de: Projecte Arxiu Visual del Born (El Born CCM)
Més informació: elbornculturaimemoria.barcelona.cat/quan-el-born-era-un-barri

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb El Born CCM

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.