9 febrer, 2022
Notícia

Quan la presó balla

Article publicat a “El Temps de les Arts” sobre el projecte d’apropament de la dansa al Centre Penitenciari Wad Ras (Barcelona), desenvolupat entre internes i alumnat del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre.

Article escrit per Enric M. Sebastiani i Montse Lloret, impulsorxs del projecte pedagògic de col·laboració entre el Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad Ras), per a El Temps de les Arts, el portal d’informació d’arts i cultura del setmanari El Temps

 

Sebastiani i Lloret, ambdós docents al CSD, relaten l’experiència viscuda a La dansa pren sentit, projecte d’aprenentatge servei emmarcat dins l’assignatura de 2n curs de Didàctica General de la Dansa, i ho acompanyen amb el testimoni d’alumnes que hi han participat, com el recollit en aquest extracte de l’article:

Només es dansa, diran alguns. I sí, només és dansa. Però la dansa és capaç de fer-te viure experiències que et canvien la vida. O com diu l’Aina Torné, una estudiant que ha participat en el projecte: «La dansa va esfondrar els murs del prejudici, la diferència i la presó, per portar-nos a un màgic indret de trobada entre i amb nosaltres”.

Una lectura per conèixer, a través de veus que ho expliquen en primera persona, aquest projecte endegat el 2017 per tal que els i les estudiants que s’estaven formant com a futurxs docents de dansa tinguessin l’oportunitat de treballar amb un col·lectiu especial com són les dones internes en una presó. La iniciativa porta ja quatre edicions i està previst que la del 2022 es dugui a terme el mes de febrer.

 

L’alumnat del Conservatori Superior de Dansa en una de les sessions de treball a la presó

 

 

El Temps de les Arts

 

Portal digital de difusió de la cultura catalana en els àmbits de les arts visuals, el patrimoni, l’arquitectura, les arts escèniques i la música editat pel setmanari català de política i cultura El Temps. Es tracta de una proposta cohesionadora a escala territorial, i catalitzadora de totes les arts, editada en català, amb una edició en anglès i una secció internacional.

 

És un mitjà transversal i de treball en equip que agrupa diversos col·lectius del món cultural i artístic del territori amb la finalitat no només de difondre les seves creacions i programació, sinó de compartir coneixements i fomentar la visibilitat i l’efecte transformador de la cultura.

 

 

Data de publicació: 27 de gener
Publica:  El Temps de les Arts (El Temps)
A càrrec de: Enric M. Sebastiani (CSD, Blanquerna-URL, FIEPS) i Montse Lloret (CSD)
Enllaç a l’article: tempsarts/quan-la-preso-balla

 

 

 

 

Entra aquí per llegir la notícia sobre La dansa pren sentit publicat a Polièdrica

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.