Polièdrica
QUÈ ÉS POLIÈDRICA

Magazine i arxiu digital, centrat en la cultura i les arts creades amb i des de la ciutadania.

 

Polièdrica és un mitjà de comunicació sobre art i escola, arts comunitàries, educació artística, mediació cultural i les pràctiques en les seves interseccions amb altres àmbits com ara patrimoni, ciència, salut, memòria històrica, acció social, contextos rurals, etc.

 

Parem atenció a tots els formats i disciplines artístiques i culturals, així com al conjunt d’agents creadors, docents, professionals, comunitats, entitats, equipaments i administracions que fan possible un ecosistema viu i que creix gràcies a la multiplicitat d’accions vinculades (projectes, programes, tallers, formacions, jornades, convocatòries, premis, festivals, exposicions, publicacions, etc.).

 

A totes aquestes coses fem referència a Polièdrica. Ho fem a través d’una agenda, la publicació de notícies i articles, a més d’un arxiu de fàcil consulta que recull mes de 1.500 referències publicades des de 2014 i que creix dia a dia.

QUÈ POSEM EN VALOR

— Volem promoure un espai de visibilitat per a iniciatives de diferents àmbits professionals (educació, acció social, joventut, etc.) i disciplines artístiques (música, teatre, ràdio, arquitectura, fotografia, còmic, etc.) on l’art i la cultura vehiculen la col·laboració activa i el protagonisme de la ciutadania.

 

— Parlem de processos de creació col·laboratius i aprenentatges que fomenten espais en comunitat per a la reflexió crítica, i la construcció d’altres mirades i narratives. En alguns casos, amb vocació d’incidència i transformació social real.

 

— Com a mitjà de comunicació, Polièdrica posa l’èmfasi en els aspectes comuns que comparteixen projectes i accions impulsats per diferents professionals, comunitats, institucions i administracions des d’àmbits disciplinaris i contextos de treball diversos.

 

— El focus es situa en allò que ja està passant i connecta els/les lectors/es amb el lloc dels fets: comunitats, places, barris, escoles, centres cívics, museus i centres d’art, equipaments de joventut, auditoris, etc. Una multiplicitat heterogenia de focus d’atenció per a una dimensió comuna de la pràctica cultural i artística.

 

— Tenim el compromís de posar en valor aquesta dimensió comuna i no prou visible de la cultura i les arts, basada en la participació i implicació de la ciutadania. Creiem necessària la creació d’un marc comú de difusió que faciliti el reconeixement social i públic d’unes pràctiques artístiques alineades amb els Drets Culturals i la Democràcia Cultural.

COMUNITAT POLIÈDRICA

El nostre agraïment i reconeixement a les persones que van col·laborar amb Polièdrica durant la campanya de micromecenatge de 2019:

 

A Bao A Qu   Aida Sánchez de Serdio   Aina Bausà Medrano   Ainhoa Artxanko Mantxo   Amparo M. Díaz   Àngel Garau Dueñas   Anna Recasens   Rachel Fendler   Antònia del Río Ferrer   Antonio Alcántara   Azucena Lozano Iriondo   Carla Fontanella Laguna   Carles Giner Camprubí   Carlos Almela   Carme Mayugo   Carmen Arrufat   Cèlia del Diego   ColaBoraBora   COPYLOVE   Cristina Castells   David Mozas Benítez   Dolors Juarez Vives   Eduard Arderiu   El Xiringuito Teatre i Comunitat   Eva Morales   Experimentem amb l’ART   Fermín Soria   Forn de teatre Pa’tothom   Helena Febrés   Indigestió   Iñigo Larrieta   Irene Llàcer Sancho   Isaac Sanjuan   Isabel Barios Ibars   José Luís González   Jara Blanco   Jaume Sans i Vellvehí   Javier Rodrigo   Jesús Poza López   Joan Gener Barbany   Joan Ivern Magañà   Joan Vila Puig Morera   Jordi Baltà   Jordi Boldú   Jordi Lafon Guerrero   Jordi Pascual   Jordi Ferreiro   José Antonio Delgado García   Josep Mª Aragay   Judit Vidiella   Laia Campañà   Laia Solé Coromina   Lalalab   Lídia Dalmau Lluís   Lluc Mayol   Mar Arza   Mar Roig Sarrió   Marta Ardiaca   Marga Julià   María Maggi   María Teresa Rubio Jiménez   Mercè Ubalde   Miquel Valls   Miquel Àngel Prieto   Miquel Tebar   Montserrat Tort   Nicolás Barbieri   Núria Alcober   Olga Taravilla Baquero   Pep Guasch   Pep Montes   Pilar Cruz   Quim Pons Estrada   Ramon Parramon   Rita Andreu   Sandra Arnau Masdeu   Senen Roy i Català   Sergio Lago   Silvia Borrell   Thomas Louvat   Vanessa Tedejo Farré   Víctor Lobo

EQUIP
POLIÈDRICA

Projecte impulsat per Sinapsis

Coordinació editorial i projecte:
Cristian Añó

Creació i coordinació de continguts:
Helena Migueiz

Continguts, disseny i diagramació, comunicació:
Marina de las Fuentes Calle


WEB

Disseny:
Míriam C. Cabeza

Programació:
Daniel Cecilia
TRANSPARÈNCIA

En construcció