23 octubre, 2019
Notícia

Radicalment, la cultura

La Tremenda presenta la segona edició de "Radicalment, la cultura" amb la voluntat de continuar oferint un espai de trobada i aprenentatge que permeti repensar la gestió i la producció cultural des dels valors i les pràctiques de l’economia social i solidària.

A l’horitzó hi ha un model que situï la cultura com a dret, no com a privilegi. Radicalment, la cultura és una proposta en codi obert, una mostra dels encerts i dels errors, de les possibilitats i els límits amb els quals conviuen els projectes i els equipaments convidats, que ens permetin conèixer les trajectòries i les lògiques que vertebren les seves pràctiques.

 

Enguany es plantejen les sessions en un format de conversa entre projectes que desenvolupen la seva activitat en el mateix àmbit, per tal que a partir de l’intercanvi i l’experiència acumulada emergeixin debats que vagin més enllà de les necessitats específiques de cada sector.

 

Es parla sobre:

 

> La història del moviment cooperativista a Catalunya i la seva estreta relació amb la cultura, de la mà de La Ciutat Invisible.

 

> Mecanismes de finançament per a fer dels projectes realitats sostenibles des d’una mirada complementària i imaginativa, amb Coop57 i Goteo.

 

> Projectes que generen comunitat i organització usant el cinema com a eina principal: experiències de Quepo i Zumzeig.

 

> Les llibreries com un dispositiu fonamental de pensament crític i resistència als nostres barris, amb RocaguinardaPol·len i La Tribu.

 

> La gestió comunitària de la cultura, amb l’Ateneu Popular de 9Barris i Casa Orlandai, mostrant com cada projecte es concreta de manera diferent a cada territori de la ciutat.

 

> Festivals musicals: Say It Loud i Clownia, organitzats des de dues estructures cooperatives com són Quesoni Cooperativa i Txarango.

———-

Dates: Del 23 d’octubre al 6 de novembre

Casa Orlandai. Carrer de Jaume Piquet, 23, 08017 Barcelona

Organitza: La Tremenda

A càrrec de: Iván Miró (La Ciutat Invisible), Coop57, Goteo, Quepo, Zumzeig, Rocaguinarda, Pol·len, La Tribu, Ateneu Popular 9Barris, Casa Orlandai, Say It Loud, Clownia

Participa: Coòpolis, Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i Associació Cultural Casa Orlandai

Dirigit a: Col·lectius i professionals de l’àmbit cultural

Suport: Metròpolis Barcelona (Agència de Desenvolupament Econòmic)

———-

Més informació:

latremenda.coop/ca/radicalment

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.