14 juny, 2022
Notícia

Rastres en femení, el patrimoni i la memòria popular oblidada | Jornada formativa

Jornada formativa organitzada pel Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya) i Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona) entorn a la construcció d’una memòria de gènere del patrimoni cultural.

Aquesta jornada professional organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Culturals, juntament amb Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona) està enfocada a oferir una revisió crítica en clau feminista i de gènere sobre la construcció d’un “patrimoni cultural autoritzat”, i la posada en valor de l’aplicabilitat de la recerca etnològica en la construcció d’una memòria de gènere.

 

Com a continuació de la jornada celebrada el 2020 amb el títol “Gegantes i diablesses, trencant estereotips sexistes en la cultura popular”, es presentaran ponències i experiències que reflecteixin casuístiques concretes sobre la recuperació de la memòria i proposin camins de correcció a desigualtats de gènere (consultar programa).

 

La jornada s’adreça de manera preferent a personal tècnic dels àmbits de cultura, festes, igualtat, joventut, ciutadania i participació; també a juntes directives i persones associades a entitats culturals, professionals de l’antropologia, a gestorxs culturals i a l’àmbit universitari del camp de l’estudi i gestió del patrimoni cultural.

 

 

Gestió de la cultura popular
Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)

 

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és conscient del valor cultural, social i econòmic de les activitats i esdeveniments vinculades a la cultura popular. En aquest context, des de l’any 2010 la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Culturals implementa diferents models de jornades formatives especialitzades amb l’objectiu de facilitar als diferents agents públics i privats del sector instruments i eines per a una millor gestió de l’activitat festiva i associativa.

 

 

Dates: 15 juny
Nau B1. Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers. De 9 a 14 h. En format presencial i assistència en línia pel canal YouTube de Roca Umbert
Organitza: Dept. de Cultura (Generalitat de Catalunya) i Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Suport: Institut Català de les Dones i Fira Mediterrània de Manresa
Més informació, programa i inscripcions: Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme CulturalsRoca Umbert

 

 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb cultura popular en clau de gènere

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.